В периода от 29 април до 05 май ловешките пътни полицаи са установили общо 38 нарушения свързани с неправилно паркиране и престой по улиците на гр. Ловеч, за които са съставили 11 акта и 27 глоби с фиш.

В РУ Тетевен за срок от 24 часа е задържан 16-годишен младеж от с.Градежница, който на 04 май около 16.00 ч. е установен да управлява мотопед  «Ямаха»  в с.Гложене,  като регистрационната табела на превозното средство е била издадена за друг мотопед. По случая е образувнано досъдебно производство.

В РУ Ловеч е образувано досъдебно производство и се издирва лицето, което на 02 срещу 03 май на улица в ж.к. «Младост» е счупило предно панорамно стъкло на паркиран л.а. “Деу Матиз”. Работата по случая продължава.

 

На 04.05.2019 г. около 22.35 часа на ПП I-4, в района на бензиностанция “Петрол” край с.Малиново полицейски автопатрул е спрял за проверка лек автомобил «Фолксваген», управляван от 30-годишен жител на Малиново. Водачът е тестван за алкохол с техническо средство, като пробата му е отчела 1,33 промила в издишания въздух. Мъжът е задържан за срок от 24 часа , а по случая е образувано бързо производство.

 

20-годишен мъж от с.Беленци е задържан в РУ Луковит по подозрение, че на 04 май около 14.50ч. е умъртвил домашно куче с неустановена порода пред къща в селото. В хода на оперативно издирвателните  мероприятия от  мъжът е иззета пневматична пушка. Работата по случая продължава, образувано е досъдебно производство.