С букет червени рози посрещнаха жителите на село Горно Павликени кандидата за кмет на община Ловеч Радина Банкова на организираната предизборна среща. Доротея Цанкова – водач на листата на кандидатите за общински съветници от Коалиция “БСП за България” представи Радина Банкова като независим кандидат, издигнат от инициативен комитет и обясни защо партията е застанала зад нейната кандидатура – много от нейните идеи, особено тези, свързани със социалната проблематика, напълно съвпадат с предложенията на БСП.

“Считам, че съм натрупала достатъчно опит в работата си като предприемач през последните 25 години, ръководейки собствената си фирма, за да се опитам да приложа наученото от мен в една друга сфера, каквато е управлението на общината, да работя в полза на обществото – заяви Радина Банкова. – Ситуацията в Ловеч и в селата от общината е с пълен застой в икономическото развитие, средата и условията за живот не приличат да са като в една европейска държава, хората напускат родния си град, младите хора не намират тук реализация. Дошло е крайно време да се предприеме най – важната инвестиция – тази в хората – да бъдат привлечени образовани и перспективни специалисти, които да се включат в най – изостаналите три отрасъла – здравеопазване, образование, икономика – категорична е Радина Банкова. – Трябва да се даде нова надежда на хората, общинската администрация да промени безразличното  си отношение към гражданите, да прояви интерес към техните проблеми, да се вслуша в предложенията им, свързани с промяната на сегашната ситуация.”

Присъстващите на срещата си припомниха, че в селото досегашният кмет е идвал  само докато го изберат, след това е забравил пътя към него, от общината не проявяват интерес през последните четири години какво се случва в Горно Павликени. А тук хората имат много сериозен проблем с водоснабдяването – водопроводът е на повече от 70 години, багерът всеки ден копае, за да отстранява повредите, но с това се рушат улиците. Нямат автобусен транспорт, с който да отиват директно до Ловеч, а им се налага да използват такъв с преминаване през други населени места. За възрастните хора не е възможно да се грижат за гробищния парк, електрическите стълбове се нуждаят от почистване, тъй като са обрасли с увивни растения.

Най – важния въпрос, който присъстващите поставиха на срещата беше кметския наместник в селото да се назначава от общинската администрация само след като хората в селото са обсъдили кандидатурите и са направили своето предложение.

 

 

 

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Платена публикация по договор

Коалиция „БСП ЗА БЪЛГАРИЯ“