Във връзка с видимо влошения вид на питейната вода, подавана във водопроводната мрежа на гр. Ловеч вследствие на обилни валежи от петък и следващите дни, Община Ловеч е направила официални запитвания до „В и К“ АД – гр. Ловеч и до РЗИ- Ловеч за информация какви мерки са взети.  Както е видно за потребителите, водата от чешмите е с променен цвят и вкус.

„Задействана ли е процедура и какви мерки са предприети по отношение подобряването качеството на питейната вода, извършени ли са необходимите проверки на показателите и отговарят ли те на изискуемите?“ Този въпрос е изпратен на 05.09.2022 г. с писма до изпълнителния директор на „В и К“ АД – гр. Ловеч Данаил Събевски, с копие до областен управител на област Ловеч  инж. Светослав Славчев,  както и до директора на РЗИ- Ловеч, Росица Милчева.

Според практиката, задължително е да се вземат проби вода от пунктове при крана на потребителите в различните квартали в града. След получаване на резултатите от изследването, Община Ловеч веднага ще информира населението за съответствието им с изискванията на Наредба №9/2001 г. за качеството на водата, предназначена за питейно-битови цели.