ОБРАТЕН ЕФЕКТ С НОВА ФОТОСЕСИЯ

obratenefekt1712124Обратен ефект е група, чието име е добре известно на всеки, който някога е проявил дори и минимален интерес към българската музика. Изпълнителите на хитовете „Моля ви, мадам!”, „За Марчето”, „Карагьоз”, „Мойта кака”, „Полет” (в момента парчето „Полет” е в челната тройка на класацията „Каменица Рок 40” на радио Z-Rock) и т.н. изненадват своите фенове с нова професионална фотосесия. Момчетата застанаха пред обектива на младия фотограф Любомир Цанков, „стайлингът” носи печата на групата, а от цялата фото-сесия лъха характерното им непоправимо чувство за хумор.

Тази фото-сесия е направена дни, след като ОБРАТЕН ЕФЕКТ пуснаха в своя сайт www.obratenefekt.com и из медийното пространство своята най-нова песен „Хитрата сврака” и клипа към нея. Песента е първата от поредицата нов материал, който ОБРАТЕН ЕФЕКТ подготвят и е посветена на всички VIP-ове, които са известни единствено с това, че са известни. Самият видеоклип е в пълен синхрон с посланието на песента. Групата няма намерение да издава нов албум, а ще работят на принципа всяка нова песен да бъде последвана от клип.

Феновете на ОБРАТЕН ЕФЕКТ от Ловеч ще могат да ги видят на 22 декември 2012 г. в клуб Версай с начален час на концерта 23 ч.

 

Група Обратен ефект е създадена през 1998 г. като продължение на група Еlectric Shock, която съществува от 1991 г. Членове на групата са:

Николай Попов – вокал

Симеон Рафаилов – барабани

Яко Доросиев – бас

Драгомир Мънзов – китара

Обратен ефект участва в десетки фестивали и стотици концертни и клубни участия, както и печели множество награди, била е включително и номер едно в „Българският Топ-20“ на водещите радиостанции в България.

Хитове като „За Марчето“, „Моля Ви, Мадам“, „Колю Пияндето“, „Карагьоз“, „Полет“ и др. направиха Обратен ефект една от най-обичаните групи от широк кръг хора в България.

Имат два издадени албума – „Ефектен обрат“ (2000 г.) и „Вервайте ни“ (2001 г.) и два неиздавани – „Поне да ви го кажа“ (2002 г.) и „…Направо ще И бия шута…“ (2007 г.).

В момента групата работи над нов материал, като песните ще бъдат съпътствани и от клипове. Успоредно с това бандата взема участие в клубния и концертен живот.

Репертоарът е много разнообразен: от ска, пънк, реге и по-танцувални и купонджийски парчета до рок, хеви и траш.

Сподели с:


2 коментара

Вашият коментар