Областна администрация – Ловеч, е спазила всички нормативни изисквания по контрола върху административното обслужване, показва справка на Министерския съвет. Съгласно Наредбата за административното обслужване (НАО) контролът върху дейността по административното обслужване, извършвано от териториалните звена на централната администрация и от другите административни структури на територията на областта – специализирани териториални администрации и общински администрации, се осъществява от областния управител. За осъществяване на контрола областният управител анализира информацията за административното обслужване, която се оповестява на интернет страницата на администрацията по определения ред според НАО и Закона за администрацията.

По отношение на докладите на областните администрации за оценка на удовлетвореността на потребителите за 2020 г. областна администрация – Ловеч, с сред деветте администрации (от 28), изцяло покрили всички изисквания – докладът е публикуван в категорията, свързана с административното обслужване, структурата му отговаря на методологията и наименованието на файла се свързва с оценка на удовлетвореността.

Областна администрация – Ловеч, е сред седемте в страната, изпратили информацията за извършване на контрол за законосъобразност на актове на органите на местното самоуправление и местната администрация в областта на административното обслужване в срок – 30 юни, и абсолютно съответстваща на дадените указания. Тази информация от началото на годината се предоставя на администрацията на Министерския съвет на всеки шест месеца.