На 16.07.2019г. в гр. Ловеч по Програма „Здраве за всички” ще се проведат профилактични прегледи и скринингови изследвания за остеопороза, профилактика на рак на гърдата, образна диагностика на щитовидна жлеза и ехографска диагностика на коремни органи.

Диагностиката и консултантската дейност ще се извърши от д-р Любомир Дамянов – от „Медицински център за човешка репродукция” ООД – София и председател на Асоциация на българските акушер-гинеколози в България.

Информираме гражданите на гр. Ловеч, че на 16.07.2019 г. от 09.15 часа до 12.30 часа в Център за социална рехабилитация и интеграция, с адрес: гр. Ловеч, кв. „Вароша“, бл. „Вароша“, I-ви етаж на гърба на Административната сграда на Домашен социален патронаж ще се проведат следните изследвания:

  • Изследване на костна плътност за заболяването остеопороза-цена 10.00 лв.;
  • Ехографско изследване на гърдите за рак на млечната жлеза-цена 10.00 лв.;
  • Ехографско изследване на щитовидна жлеза на цена 10.00 лв.;
  • Подробно ехографско изследване на коремните органи – черен дроб, жлъчен мехур, далак, панкреас, бъбреци, пикочен мехур и простатна жлеза при мъжете и матка и яйчници при жените на цена от 20.00 лв.;
  • Ехографско изследване на стави – тазобедрена става, колянна става, глезенна става, раменна става, лакетна става и китка на цена 10.00 лв. на става.

Изследванията се правят с компютър Остеодензитометър – марка  Sunlight Omnisens7000S – изследва дълги кости на радиус, тибия и пръсти на ръце и крака – работи на ехографски принцип и е напълно безвреден.

Ехографът е марка Mindray с много висока разделителна  способност, който също е безвреден. С него се изследват и бременни жени.

Желаещите за профилактичните прегледи трябва да се запишат предварително на телефон: 068/688-230