Национален конкурс-изложба за дигитални изкуства „От Земята до звездите“ организира Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев“ – Ловеч. Конкурсът е посветен на 40-та годишнина от полета на първия български космонавт Георги Иванов и Международния ден на авиацията – 12 април. Право на участие в конкурса имат деца и ученици от V до XII клас и деца със специални образователни потребности. Всеки участник има право да изпрати по две творби. Класирането ще се извърши в три групи: V-VIII клас,  IX – XII клас, деца със специални образователни потребности.

Целта на конкурса е да стимулира фантазията, творческата активност и интереса на децата и учениците към Космоса, както  и да се подпомага развитието на талантливите деца. Желаещите да участват  в конкурса трябва да изпратят творбите си до 15.03.2019  г. с прикачен файл на електронна поща izkustvo19@mail.bg; За конкурса.

Най-добрите творби ще бъдат отличени с награди. Наградените и подбрани от компетентно жури творби ще бъдат експонирани в Национална изложба. Награждаването ще се състои на 11 април в Ловеч. Събитието е част от културната програма на Община Ловеч по повод 40 години от полета на първия български космонавт  Георги Иванов.