Полицията в Тетевен работи по разкриването на кражба на 550 лева и златни накити, които на 30 април са отнети от частен дом в с.Градежница. Сигнал за кражбата е постъпил в РУ Тетевен в 20.05 часа същия ден. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

В РУ Ловеч е образувано досъдебно производство и се работи активно по установяване на извършителят на кражба на около 8 000 лева от офис на фирма в с.Дойренци. Кражбата е извършена в нощта на 29 срещу 30 април, работата по случая продължава.

Полицаи от РУ Троян са установили 13-годишно момче от с. Калейца, като извършител на кражба на сумата от 800 лева от магазин в гр.Троян, извършена около 10.30ч на 30 април. Работата по случая продължава.

На 01 май в РУ Тетевен за срок от 24 часа е задържан 18-годишен младеж от с.Черни Вит след като при извършена му полицейска проверка и последвал личен обиск, в джоб на дрехите му е открит полиетиленов плик със суха зелена тревиста маса, която при полеви тест е реагирала на наркотичното вещество канабис. По случая е образувано досъдебно производство.

Момче на 16 и момиче на 13 години са установени от служители на РУ Тетевен като извършители на кражби от два метални фургона, разположени на Кооперативен пазар-Тетевен. Двете кражби са станали в периода от 28 до 30 април, като от помещенията са отнети хранителни продукти, козметика и сумата от 25 лева. Част от отнетите вещи са открити и иззети по съответния ред. По случая са образувани досъдебни производства и работата продължава.