Ловешкото село Къкрина отбеляза своя празник на 15 август – Голяма Богородица, тъй като местната черква носи името „Успение Богородично“. В събитието се включи и кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова, която поздрави събралите се в читалището хора. На кметския наместник Иваничка Станчева бяха връчени поздравителен адрес и кошница с живи цветя.

След това Корнелия Маринова каза: „Много се радвам, че съм тука – идвам винаги с особено чувство. Защото годините са трудни, но тук се реализираха толкова много идеи. Това означава, че хората са предприемчиви – търсите и намирате решения.  Къкрина е прекрасно място, защото оттук се вижда във всички посоки. Оттук се вижда както миналото, така и към бъдещето.  Бъдете живи и здрави! И нека Божията майка ви помага във всички начинания!“ За празника тук бяха и зам.- кметовете на общината Венцислав Христов и Даниел Колев.

Кметският наместник Иваничка Станчева благодари на хората за доброволния труд, положен по време на последните ремонти на храма. Благодари и на спонсорите  – братята Георги и Цветан Ботеви, на Ивайло Христов и други добри хора.

По-рано тържествена литургия и водосвет отслужи отец Любомир Казашки. Черквата  „Успение Богородично” е построена през 1884 година , а от 1974 година е паметник на културата.