Криминалисти от РУ Ловеч разследват унищожаването на 26 гуми от общо 21 автомобили, паркирани на улиците «Хаджи Димитър», “Атанас Иширков”, “Неофит Рилски” и “Съйко Съев” в града. Сигнал за инцидентите е получен в местното районно управление на МВР около 08.00ч. на 09 май. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

На 09 май около 20.40ч. на път III-305 с. Дерманци – с. Ъглен, 60-годишен мъж от Ловеч при управление на лек автомобил е напуснал пътното платно и се е преобърнал извън пътя. След инцидента водачът е откаран в болнично заведение, където около 04.00ч. тази сутрин е починал.

По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

На 7 май около 13.15часа в гр. Априлци, 74-годишен мъж от Пловдив при управление на лек автомобил е загубил контрол върху превозното средство, напуснал е пътното платно и се е ударил в ел. стълб. Водачът е откаран за преглед в болница, след което е освободен за домашно лечение. Взета му е кръв за анализ и му е съставен акт за нарушение на ЗДВП.

Две лица от Троян, на възраст 17 и 21 години са задържани за срок от 24 часа в местното районно управление на МВР, след като на 07 май при проведени оперативно-издирвателни мероприятия от криминалисти на РУ Троян, са установени като съпричастни към опит за кражба от магазин в града. Инцидента е станал на 05 май около 20.30ч., а до кражба не се е стигнало заради реакцията на персонала на обекта. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

Във връзка с воденото досъдебно производство 20-годишен мъж от Троян е привлечен от прокуратурата в качеството на обвиняем, за извършена кражба на дамска чанта от 87-годишна жена. Инцидентът е от 6 май, когато младия мъж е издърпал със сила чаната /с намиращ се в нея портфейл със сумата от 25 лева/ от ръцете на възрастната жена, която е чакала автобус на спирка, на ул.Васил Левски.

21-годишен е задържан за срок до 24 часа в РУ Тетевен, след като на 07 май, в имот в с.Гложене, полицаи са открили и иззели четири политиленови плика със суха, зелена тревиста маса, с общо тегло 25 грама. При направен полеви тест веществото е реагирало на канабис. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.