“Бъдете смели! Бъдете нахъсани! Не се плашете от предизвикателства! БНР е свободна медия, в която работим не за политиците и не за управляващите. Ние работим за слушателите. Затова хората разчитат на нас и ни имат доверие!“ каза Пламен Христов, кореспондент на БНР в Ловеч, който постигна най-висок резултат на финалните изпити на VII майсторски клас на БНР Академия.

Завърши VII майсторски клас на БНР Академия. Десет участници от националните и регионални програми на БНР, избрани чрез конкурс, завършиха успешно обучението по учебна програма и критерии, заложени от квалификационния отдел на Европейския съюз за радио и телевизия – EBU ACADEMY.

Дипломите бяха връчени на церемония в Мраморното фоайе на Българското национално радио от генералния директор на БНР Милен Митев, който поздрави участниците: “БНР Академия е изключително важен проект, не само защото е инвестиция в хората, които правят радиото. Той показва нашата отговорност към обществото да надграждаме това съдържание, което създава и изгражда доверието към БНР.”

Над 80 журналисти от националното радио са завършили седемте майсторски класа на БНР Академия, проведени от 2014 г. досега.