Павлин Иванов

Комисия в състав ПРЕДСЕДАТЕЛ: Ирина Любенова Митева – общински съветник и ЧЛЕНОВЕ Детелина Димитрова Сотирова – общински съветник, Валентина Янкова Митева – общински съветник и Стела Веселинова Дончева – гл. експерт ЧР тримата кандидати за Съвета на директорите на “ЕКО” ЕАД Ловеч, получили най-много точки в проведения конкурс.

След представяне на своята визия за дружеството, представена в писмен вид, комисията е решила да зададе на кандидатите при събеседването за директорските позиции, следните въпроси:

  1. Какви са мотивите Ви да кандидатствате за позицията?

  2. Изложили сте в концепцията Вашето виждане, но кажете какве е визията Ви за развитие на дружеството, как виждате неговото бъдещо развитие?

  3. Ако дружеството има лоши финансови резултати, какви действия бихте предприели и как виждате ролята на съвета на директорите в такава ситуация?

  4. Предвиждате ли оптимизация на персонала след встъпване в длъжност и в каква посока? Ще повишавате ли квалификацията на персонала и кпо какъв начин?

  5. Как бихте решили проблеми с големи битови отпадъци?

  6. По какъв начин може да се извършва дезинфекция на съдовете за отпадъци?

  7. Считате ли, че дружеството може да поеме и други допълнителни дейности, като цялостно сметоизвозване и сметосъбиране?

В конкурса са взели участие 7 кандидата:

Маргарита Методиева Николова

Иван Донев Арабаджиев

Валентин Йорданов Пенчев

Венцеслав Красимиров Трифонов

Катя Валериева Кунева

Страцимир Веселинов Петков

Валерий Колев Колев

В протокол 5 от заседанието на комисията е записано и следното:

Кандидатите бяха канени да заповядат на интервюто по азбучен ред, зададени ни им бяха формулираните въпроси, като някои членове на комисията зададоха и допълнителни въпроси. При проведеното събеседване с поканения кандидат, всеки член на комисията прецени своите оценки по показатели и попълни „Карта за оценка на събеседване с кандидат“.

При обобщаване на оценките от събеседване се оформиха следните средни оценки от събеседване:

  • Валентин Йорданов Пенчев – средна оценка от събеседване 5,68.

  • Валерий Колев Колев – средна оценка от събеседване 4,75.

  • Иван Донев Арабаджиев – средна оценка от събеседване 4,25.

  • Катя Валериева Кунева – средна оценка от събеседване 2,00.

  • Маргарита Методиева Николова – средна оценка от събеседване 1,6.

Съгласно приетото по точка първа на дневния ред и получените средни оценки от събеседване, комисията уточни, че в класирането ще участват следните кандидати:

  • Валентин Йорданов Пенчев – средна оценка от събеседване 5,68.

  • Валерий Колев Колев – средна оценка от събеседване 4,75.

  • Иван Донев Арабаджиев – средна оценка от събеседване 4,25.

Кандидатките Катя Валериева Кунева и Маргарита Методиева Николова няма да участват в класирането, тъй като не са достигнали необходимата минимална средна оценка от събеседване 3,00 приета от комисията на основание чл. 31, ал. 1 от НУРУПСОЛТДППОУК.

Членовете на комисията пристъпиха към попълване на „Карта за обобщена оценка на резултатите“ на всеки един кандидат, съгласно Процедурата за провеждане на конкурсите за членове на органи за управление на търговски дружества, в които Община Ловеч е едноличен собственик на капитала.

Получи се следният общ бал на кандидатите, както следва:

Валентин Йорданов Пенчев – общ бал 9,90.

Валерий Колев Колев – общ бал 6,84.

Иван Донев Арабаджиев – общ бал 5,76.

В заключение, Комисията е решила:

  1. И тримата кандидати отговарят на всички изисквания предвидени в НУРУПСОЛТДППОУК и посочени в обявата на Община Ловеч. Притежават необходимия професионален опит, познават спецификата на отрасъла и имат в различна степен ясна стратегия за развитие на дружеството. Кандидатите предлагат нови идеи и новаторски подход с практическа приложимост за по-нататъшното развитие на дружеството.

  1. Комисията класира кандидатите, както следва:

  • На първо място Валентин Йорданов Пенчев с общ бал – 9,90.

  • На второ място Валерий Колев Колев с общ бал – 6,84.

  • На трето място Иван Донев Арабаджиев с общ бал – 5,76.

  1. Председателят на комисията, г-жа Ирина Митева ще изготви доклад за проведения конкурс, с който ще отправи до Общински съвет – Ловеч мотивирано предложение за избор на класираните по-горе кандидати за членове на съвета на директорите „ЕКО“ ЕАД.