Мрежата от пресклубове на БТА ще се увеличи с още едно медийно средище. На 11 май от 13 часа в Ловеч – на празника на града Свети Свети Кирил и Методий, ще отвори врати 16-ят медиен център на националната информационна агенция. Клубът ще бъде осветен от ловчанския митрополит Гавриил, в присъствието на областния управител Ваня Събчева и кмета Корнелия Маринова.
С най-новия си пресклуб БТА остава вярна на традицията да насочва общественото внимание и към случващото се извън столицата. Плановете на генералния директор на БТА Кирил Вълчев са до края на петгодишния му мандат БТА да има пресклубове във всички областни градове. Така ще завърши започнатото от Максим Минчев през 2003 г. изграждане на национална мрежа от медийни средища на агенцията.
До края на 2021 г. и в Добрич, с помощта на общината, пресклуб на БТА ще бъде открит в сградата на емблематичната Органна зала в града. Планирано е и обновяване на офисите на БТА във Варна и Бургас, където също ще заработят пресклубове със зали за пресконференции. На 21 май – празника на Свети Константин Преславски, чието име носи Шуменският университет, ще завърши обновяването на пресклуба в Шумен. Ще бъде обновен и медийният център в Кюстендил, за което също се разчита на съдействие от общината.
В шестте района за планиране в България – съгласно класификацията на Европейския съюз, БТА ще има и специални икономически кореспонденти, които ще следят регионалните стопански вести и ще зареждат с бизнес новини новата рубрика на агенцията “Икономика”, която ще се поддържа от новата дирекция “Икономика”.
Мрежата от вече общо 16 пресклубове на БТА покрива 90 процента от провежданите в държавата пресконференции и е предпочитано място за общуване между медии и представители на бизнеса, политиката, културата, спорта. Всички пресклубове разполагат с аудио-визуална техника и модерно оборудване, и предлагат възможност за директно излъчване онлайн.
Първият регионален пресклуб на БТА е открит във Велико Търново на 3 октомври 2003 г. През 2004 г. се появиха още три медийни центрове на агенцията – в Пловдив, Видин и Хасково. През следващата година е открит петият център от националната мрежа на БТА – в Пазарджик, а през 2007 г. – и пресклубът в Стара Загора. През 2011 г. започна да работи и центърът на БТА в Шумен. През 2013 г. отвориха врати пресклубовете на националната информационна агенция в Сливен и в Плевен, а през 2014 г. – в Кюстендил. 2015 година постави началото на нова посока – открит бе първият пресклуб на агенцията извън областните центрове, в Казанлък, а след това и първият регионален пресклуб на БТА извън България, в Босилеград. През 2016 г. отвори врати пресклубът във Враца, а от следващата година заработи и вторият пресклуб на агенцията зад граница – в Тараклия, Молдова.