За пореден път Община Троян е одобрена по обявената за 2023 г. кампания за финансиране по проект „Красива България”, с обект: „Детски площадки в ДГ “Мир“ –  гр. Троян“.

Стойността на проекта е 148 936,00 лв., предоставената сума е в размер на  59 574,00 лв., а Община Троян осигурява 89 362,00 лв.

За реализиране на проекта ще се използва южната  част  от терена на Детска градина „Мир“ в гр. Троян.

Към настоящия момент там има изградени детски площадки. Детските съоръжения са дървени и част от тях са амортизирани от атмосферните влияния.

По проекта се предвижда подмяна на по-голямата част от детските съоръжения на четири от съществуващите детски площадки – комбинирани съоръжения, беседки, люлки и др.

Освен това се предвижда  изграждане на една нова детска площадка, която ще може да бъде ползвана и от деца от квартала.

Ще бъде монтиран открит дървен навес – тип класна стая на открито оборудвана с черна дъска и маси с пейки за 24 деца, като преди това се подмени съществуващата настилка с цветни тротоарни плочки.

Ще бъдат направени нови алеи с тротоарни плочки и ще бъдат подменени съществуващи плочници.

С реализиране на проекта, ще се допринесе за по-добрия и завършен вид на детското заведение. Новоизградените и ремонтирани детски площадки ще създадат условия за безопасни игри, обучение на децата  и възпитанието им в естетична среда.