До 15 ноември организацията приема кандидатури за участници в програмата си, която подготвя хора от различни професионални сфери да работят като учители

Фондация “Заедно в час” отвори кампанията си в област Ловеч за кандидати за участници в програмата за професионално и лидерско развитие, която обучава и подкрепя хора от различни сфери да работят като учители. Представители на фондацията ще бъдат в Троян на 21 октомври, за да се срещнат лично с желаещи да кандидатстват и да отговорят на техните въпроси.

Срещите ще се проведат в Информационно-културен център, гр. Троян, а хората с интерес да се включат могат да изберат удобен за тях час за лична среща с регистрация на http://bit.ly/336CypY .

До 15 ноември 2019 г. желаещите да се включат в програмата могат да подадат своята кандидатура на сайта на организацията. Няма изискване кандидатите да имат учителска правоспособност – одобрените участници придобиват такава в рамките на програмата. Необходими са завършена минимум бакалавърска степен до 1 септември 2020 г., желание за работа с ученици, които имат нужда от повече подкрепа, и готовност за работа като учител на пълен работен ден за период от две години.

„Заедно в час“ работи за това всяко дете в България да има достъп до качествено образование – независимо от това къде живее, кое училище посещава и какви са финансовите възможности на родителите му. Мисията на организацията е да открива, обучава и развива способни и мотивирани професионалисти от различни сфери, които да работят дългосрочно за положителна промяна на образованието в България.

Участниците в програмата на “Заедно в час” получават специално разработени обучения, менторска подкрепа, учителска правоспособност, намиране на позиция в училище, възможности за кариерно развитие, полезни ресурси, финансови стимули, професионални контакти и силни приятелства.

Повече информация можете да намерите на zaednovchas.bg.