idakiev612121На 13 декември (четвъртък) от 17.00 ч. в отдел Читалня ще бъде представена втората книга от поредицата „Светът и всичко в него“ на журналиста Симеон Идакиев, събрал впечатленията от последните му пътувания в Азия. Ще бъде показан и филмът „Ангкор“, заснет в Камбоджа.

Преди малко повече от месец, Симеон Идакиев  посети Ловеч като специален гост на Център за работа с доброволци към Регионална библиотека “Проф. Беню Цонев” – Ловеч. В салона на дом „Преслав“ пътешественикът разказа пред любопитната ловешка публика за интересните си пътувания и преживявания в различни страни.

Симеон Идакиев е роден в Радомир. От 24 г. води едно от най-популярните предавания на БНТ ­ Атлас, на което е и продуцент.
Посетил е над 120 страни на всички континенти ­ стигал е дори до Антарктида, но никога не се е изкушавал да остане зад граница.
Посетил е най-високите планини, плавал е по най-големите реки на планетата. Заснел е над 400 филма.
Първите 16 – по време на първото си пътешествие из Южна Америка, която прекосява сам за 7 месеца с автомобил Нива и камера.
Още тогава става известен с рубриката на предаването ­ “Един мъж, един автомобил, една камера”. Автор на 6 книги.
 Срещал се е лично едни от най-популярните хора на планетата – Далай Лама, Жак-Ив Кусто, първите мъже, стъпили на Еверест – новозеландецът Едмънд Хилари и шерпa Тензинг Норгей.

Сподели с:


Вашият коментар