Евродепутатът Петър Витанов и водачът на листата на „БСП за България” – Ловеч Вяра Емилова се срещнаха със зам. областните управители на Ловешка област Милко Недялков и Емил Енчев. На срещата бяха обсъдени проблемите на областта, както и възможностите за техните решения.

Евродепутатът Витанов пое ангажимент да потърси възможности за финансиране на проект за реконструкция и модернизация на втория по големина зоопарк в България, намиращ се в парка „Стратеш”, който в момента се задъхва от липса на пространство и природосъобразно обитаване за множеството си екзотични животни.

Другите проблеми на Ловеч и областта са свързани с липсата на работа и доходи за жителите им, поради което те масово напускат родните си места в търсене на по-добър живот.

„Управлението на ГЕРБ през последното десетилетие сведе икономиката в областта до жалки цифри, а жителите в града на люляците – до половината“, посочи водачът на листата на „БСП за България” в Ловеч.

Според Вяра Емилова опустошителните демографски процеси трябва да бъдат овладени и пресечени във времето, за което лявата коалиция има ясен план: подпомагане на бизнеса в тези трудни времена, както и директно подпомагане на възрастните хора и семействата с деца.

„Данъчната реформа, която предлага БСП в областта на семейното подоходно облагане ще доведе до по-справедливи данъци за по-бедните слоеве на населението”, каза още Вяра Емилова.

Според втория в листата кандидат за депутат от левицата Минчо Казанджиев сегашното управление на града е забатачило множество готови европроекти в града и общината. Казанджиев увери, че те са били на етап готови за кандидатстване по различни европрограми.

Милко Недялков и Емил Енчев обсъдиха с Петър Витанов възможностите за еврофинансиране на различни проекти в областта на туризма и транспортната инфраструктура. Петър Витанов увери любезните си домакини, че ще помогне с навременна информация за възможностите за еврофинансиране на общински проекти.

 

Платена публикация по договор

Възложител: Коалиция “БСП за България”