Община Тетевен, в партньорство с Дирекция „Бюро по труда“, организира Среща със завършващите висши учебни заведения млади хора от общината и местни работодатели. Тя се състоя на 18 юни 2018г. в залата на Общински съвет гр.Тетевен.

На срещата присъстваха д-р Мадлена Бояджиева – Кмет на Община Тетевен, Мария Стойчева – Председател на ОбС – Тетевен, Цветелина Стоянова – Секретар на община Тетевен, Валентина Николаева – Директор Дирекция ,,Специализирана администрация“, Христо Христов – Директор Дирекция ,,Бюро по труда“, работодатели от различни сфери, младежи.

Присъстващите младежи споделиха за намеренията си за професионална и личностна реализация. Те обмениха информация за възможностите, които трудовия пазар на територията на общината може да им предостави. Беше обявено, че в Дирекция ,,Бюро по труда“ има заявени свободни работни места, подходящи за част от присъстващите, завършили висше учебно заведение. Кметът на Община Тетевен – д-р Мадлена Бояджиева изказа становище, че Общината трябва да продължи да работи за задържане на младите специалисти като необходим трудов ресурс в различни сфери на икономиката на общината.

,,Целта на срещата е да бъде с някакъв реален резултат. Първо – да запазим младите хора на Тетевен да останат и да се развиват тук. Второ – да помогнем на бизнеса по някакъв начин в този момент, в който знам, че има нужда от квалифицирана работна ръка“ – каза д-р Мадлена Бояджиева, като благодари на присъстващите на срещата.