Тричленната делегация от Рязан, Руска федерация, която е в Ловеч по повод празника на града, на 13 май имаше официална среща с кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова. Руската група е водена от Елена Сорокина – заместник-глава на администрацията в град Рязан. В Ловеч са още Надежда Штевнина – началник на администрацията в, и Фьодор Полетаев – съветник на администрацията. На 11 май делегацията взе участие в официалните събития за празника, а на 12 май разгледа забележителностите на града и областта.

В разговора в понеделник участваха и председателят на ОбС в Ловеч Петър Цолов, както и заместник – кметовете Цветан Георгиев, Венцислав Христов и Даниел Колев.

Елена Сорокина каза, че след като наблюдавала събитията през последните дни, похвали инициативността на ловешките граждани. Тя сподели, че имаме прекрасен град и природа и набеляза какво може да се направи за по-широко популяризира на Ловеч в Рязан, така че да идват повече туристи и да се засили обмена на гостувания, включително на ученици.

Корнелия Маринова обясни на гостите как става кандидатстването на читалища и НПО с проекти за финансиране от общинския фонд за култура.

Кметът на Ловеч разказа също какви грижи се полагат за поддържане на местата на историческа памет, като Алеята на българо-руската дружба в парк „Стратеш“ в Ловеч. При положение, че имаме толкова общи неща, нашите два града ще продължат да развиват и разширяват своите контакти, съгласиха се и две страни.

Делегацията ще отпътува от Ловеч на 14 май.