Двама 24-годишни, криминално проявени и осъждани лица са установени, като извършители на кражби в Луковит, съобщават от ОД на МВР Ловеч. В Троян е задържан е и 25-годишен с 39 топчета суха зелена тревиста маса

На 18 март след проведени оперативно-издирвателни мероприятия, криминалисти от РУ Луковит са установили двамата мъже, които в кратък времеви интервал са извършили 3 кражби на територията на града. Отнети при посегателствата са множество уреди, черна и бяла техника, домакинска посуда, удължители, стари части от МПС и шмиргел, а от два незаключени автомобила са взети CD-тата. Работа по случаите продължават служителите на РУ Луковит.

25-годишен е задържан за срок до 24 часа в РУ Троян, след като на 17 март в хода на специализирана операция, в жилище в града обитавано от лицето са открити и иззети 39 топчета, съдържащи суха зелена тревиста маса, с общо тегло 40 грама. След изследване с полеви тест веществото е реагирало на -канабис. По случая е образувано досъдебно производство по чл.354а от НК и работа продължават служителите на РУ Троян.