Трима жители на гр. Угърчин, на възраст 31,24 и 23 години, са започнали с непристойното си поведение около 12.30 часа вчера, когато последователно нахлули на четири адреса в града: на ул. „Табашка“ и ул. „Йордан Йовков“ и в задния двора на СУ „Св. Климент Охридски“. По пътя си групата е унищожавала прозорци, телевизор, монитор и декоративни саксии. На два от адресите нападателите са заварили възрасни мъж и жена, на които са нанесли леки телесни повреди. Групата стигнала и до двора на местното училище, където влязла в конфликт и последвало сбиване с двама работници, извършващи ремонтни дейности там.

Тримата мъже нахлули и в заведение в Угърчин, отправили заплахи към персонала  и си тръгнали с каса бира и 8 кутии с цигари.

В хода на предприетите полицейски действия са задържани двама от мъжете /на 31 и 23 години/, продължава издирването на третия участник в хулиганските прояви. С цел недопускане нарушаване на обществения ред в града, на място дежурят полицейски екипи. Случаят е докладван незабавно на Районна прокуратура Ловеч, образувани са досъдебни производства по чл.325, ал.1 от НК и чл.198, ал.1 от НК, а работата по тях  продължава под наблюдението на прокуратурата.