Градът на люляците Ловеч ще бъде домакин на второто издание на Арт фестивал за детско и младежко творчество „Новите звезди на България“ . На откритата сцена в кв. Вароша на 28-ми май от 11.00 ч.  ще се представят участниците в категория “Танцово изкуство“, а на 29-ти май  от 10.00 часа – категории „Вокално изкуство“ и „Инструментално изкуство“.

Организатори са Народно читалище „Бяла Анаста 2016“ и Модна къща „Перлита“ – производител на сценични костюми  и народни носии. Фестивалът включен в Програма за Младежки дейности на Община Ловеч.

Във фестивала имат право на участие деца и младежи от 4 до 18 годишна възраст от всички области на изкуството.

Фестивалът е с конкурсен характер. Професионалното жури е съставено от специалисти във всички направления на Арт фестивала.

Арт фестивалът  дава възможност на децата и младежите  да покажат своите таланти и ще им помогне да сравнят своите възможности и ниво на подготовка. Това ще им даде амбиция за развитие. Със своя пример талантливите деца биха амбицирали повече деца на Ловеч да се включат в културния живот на града.

Голям е интересът към фестивала тази година много състави  и индивидуални изпълнители са подали заявки за участие в двата фестивални дни. Очакват се над 400 участници от цялата страна във всички направления.

Във всяка категория и възрастова група ще бъдат определени: победител, 2-ро и 3-то място. Ще бъдат присъдени и специални награди. Ще бъдат излъчени Гранд При в двата фестивални дни. Журито и организаторите ще номинират най-добрите таланти за Годишните награди на Фондация Енчо Керязов в категория „Изкуство“.

Специален гост ще бъде победителят от миналогодишното издание 15-годишният певец Симеон Славев от Горна Оряховица.