За децата от училище „Васил Левски”, Ловеч денят 12 май се превърна в един великолепен празник с много усмивки, радост и удоволствие, въпреки  дъжда в ранните часове на деня.

Докато траяха вълненията ще спре ли да вали, как да се включим в инициативата „Да изчистим България за един ден”, ако времето не се оправи, къде да се проведе изложбата „Домашни любимци”, месец май показа благоразположението си и слънцето пекна.

Веднага на двора се изсипаха деца с метли, лопатки, чувалчета за боклук и започнаха активна работа. Други бързаха да довършат работата си в класните стаи, които бяха започнали да подреждат и чистят, докато валеше и да се включат в почистването навън.

Учениците от Клуб  „Посланици на здравето” – III и IV клас, участващи в Проект „Успех”, под ръководството на  Даниела Пенкова, ръководител на клуба, бяха много активни и сръчно събираха малкото хартийки из двора и тревните площи. Не пощадиха и падналите изсъхнали клонки под дърветата. Явно работата им доставяше удоволствие, защото усмивките и закачките нямаха край.

И тъй като дворът на училището се поддържа в отлично състояние постоянно, скоро боклукът беше там, където му е мястото – в контейнерите за смет. Малко работа и около тях, след което дойде време за едно очаквано отдавна събитие – изложбата „Домашен любимец”.

Шоуто се проведе в две части:

  1. Награждаване на участниците във Виртуална изложба със снимки на домашни любимци, за която „Ловеч днес” вече писа.
  2. Дефиле и оценяване от професионално жури на домашните любимци.

В първата част г-жа Илица Петрова, директор на ОУ „В. Левски”, връчи грамоти и награди на всички, участвали във Виртуалната изложба. Победителите в различните категории получиха и специални награди, осигурени от фирма HEPPY  DOG, а д-р Вацов се беше постарал всеки призьор да бъде почетен с подходящ за породата си подарък, както и детето, изпратило снимката.

Когато започнаха да извикват животните според категорията им, започнаха и големите вълнения. Първо пред журито – д-р Иванова и д-р Вацов – показаха красотата си едрите кучета, след това средните, дребните, имаше и кучета бебета – по на 2 месеца. Следваха котки, хамстерчета, зайчета, канарчета, папагали, катеричка, костенурки, игуана и един петел, който нямаше нищо против да демонстрира чара си и напето се разхождаше сред кучетата и котките.

Наградите за тези участници бяха осигурени от фирма ЛЮБИМЕЦ, която по традиция беше приготвила плюс пакети с храни за животните и тениски за всяко дете, стопанин на участник в изложбата.

В продължение на час и половина пред многобройната публика децата показваха своите любимци, а усмивките не слизаха от лицата им. Емоциите станаха още по-големи, когато журито започна да обявява резултатите. Вместо традиционните първо, второ и т.н. места, призовете бяха за „най” : едър, дребен, рошав, мил, послушен, с чаровен поглед, най-дълъг, най-екстравагантен участник. За всяко животинче (около 40) се оказа, че има едно „най”, което направи децата, пък и многото родители, щастливи.

Бихме искали да изкажем благодарност на д-р Иванова, д-р Вацов, на фирмите ЛЮБИМЕЦ и  HEPPY  DOG, на всички родители, които присъстваха, че ни помогнаха да направим един истински празник за нашите деца и техните любимци.

 

Повече подробности, както и снимки от изложбата можете да видите на: http://pateshestvenici.blogspot.com/2012/05/12-2012.html

 

От ОУ „В. Левски”, Ловеч

Сподели с:


Вашият коментар