За втора поредна година, в началото на месец април стартира проекта  „Започни да плуваш“ по инициатива на Кмета на община Троян – Донка Михайлова, СК по плуване „Инвиктус“- Плевен и СУ „Св. Климент Охридски“- Троян.  Около 500 деца от всички училища на територията на Община Троян  са преминали обучение по плуване  през последната година по проекта.

Начални уроци  по водни спортове  ще получат всички деца, чиито родители са заявили желание за участие в проекта към община Троян. Попълването на графика продължава, като се очаква броят на желаещите деца да достигне 500 подрастващи, които младият и амбициозен екип на Клуб „Инвиктус“ – Плевен ще обучи.

     За безплатните 6 часа се очаква да овладеят началната техника на стиловете „Бътерфлай“, „Кроул“, „Бруст“ и „Гръб“. Краят на проекта ще бъде отбелязан с две състезания между всички обучени деца, а най- добрите ще бъдат стимулирани с материални награди. След приключване на обучението на децата по проекта същите могат да продължат да плуват безплатно в басейна с оказване на методическа подкрепа от преподаватели на СУ „Св. Климент Охридски“ по график съгласуван със същите, или да продължат платени занимания при специалисти от Клуб „Инвиктус“ – Плевен.

Условията в закрития плувен басейн на СУ „Св. Климент Охридски“ са много добри. Инициативата отразява вече утвърдилата се политика на община Троян за пълноценна подкрепа на личностното развитите на децата и грижата към детското здраве чрез повишаване на двигателната активност и култура на децата с участието им в проектите „Научи се да караш ски“ и „Започни да плуваш“.

Прилагаме график за провеждане на родителски срещи за проекта „Започни да плуваш“ по училища:

  1. 03.2023 година от 17.30 часа в НУ „Св. Св. Кирил и Методий“ град Троян.
  2. 03.2023 година от 17.30 часа в НУ „Христо Ботев“ град Троян.
  3. 03.2023 година от 17.30 часа в НУ „Васил Левски“ град Троян.
  4. 04.2023 година от 17.30 часа в НУ „Св. Климент Охридски“ град Троян.