По случай празника Великден, Регионален исторически музей – Ловеч съвместно с „Екомисия 21 век” организират на 5 април 2012г. „Великденско яйце”. Събитието ще се състои в Музейна сбирка „Минерали и минерални суровини”.

 Каним всички желаещи да се включат в боядисването на яйца, рисуването на  характерни великденски мотиви. В програмата още е предвидено беседа за празника, сглобяването на пъзел „Голямо яйце”.  Най – добрите рисунки и направения Великденски пъзел ще бъдат изложени в експозицията на музея.

   В 15 часа  същия ден ще бъдат обявени наградените в Конкурса „Издухано яйце” организиран от „Екомисия 21 век”  / Изисквания: Яйцата трябва да бъдат предварително издухани и на тях да е вързана панделка, за да могат да се закачат на дървото. Няма ограничения в избора на материалите и техниките за украсяване. Най-важно е да има шарени яйца. Използвайте въображението и фантазията си и украсете най-оригиналното яйце.  Специално подбрано жури ще определи победителите. Яйцата носете до 5 април включително и на деня в Музейна сбирка „Минерали и минерални суровини/, а със събраните яйца ще бъде украсено дърво в двора на музея.

Заповядайте!!!

Сподели с:


Вашият коментар