За хванати алкохолни “рекордьори” съобщават от ОД на МВР Ловеч. На 04 юни около 16.00 ч. в РУ Тетевен е получен сигнал от служител на РДГ-Ловеч, че лек автомобил управляван от 28-годишен от с.Глогово, движейки се по път между с.Голяма Брестница и Градежница, не е спрял за проверка. Малко по-късно превозното средство е намерено изоставено, като в него са открити натоварени около половин кубик дърва за огрев, нарязани на шайби.

В хода на последвалата проверка е установено, че превозното средство е с регистрационни табели издадени за друго МПС. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

60-годишен от с. Александрово е задържан за срок до 24 часа в РУ Ловеч, след като на 02 юни около 15.30 ч. е установен да управлява лек автомобил в селото след употреба на алкохол, с концентрация в издишания въздух 2.5 промила.  По случая е образувано бързо производство и РУ Ловеч продължава работа.

В РУ Ловеч е образувано бързо производство и за срок до 24 часа е задържан 44-годишен, който на 04 юни около 20.00 ч. е установен да управлява лек автомобил в село Дойренци след употреба на алкохол, с концентрация в издишания въздух 3.7 промила. Работата по случая продължава.

На 02 юни на територията обслужвана от РУ Луковит е проведена полицейска операция, в хода на която служителите са обходили 12 населени места, проверили са 95 лица и 91 МПС,  като за установени нарушения са съставили 6 акта и 20 глоби с фиш по ЗДВП и 3 акта по ЗБЛД.