Общинската администрация в Ловеч и общински съветници се включиха днес в обявената от bTV инициатива „Да почистим България за един ден”. Те се бяха разпръснали в различни райони на града – на Стратеш, Башбунар, на стария Севлиевски път, на околовръстното за Плевен. Председателят на общинския съвет Корнелия Маринова заедно с общински съветници чисти тази сутрин прилежащите площи на Деветашката пещера. Там тя се запозна със свои земляци от с. Кортен, Сливенско, които поискаха специално да се снимат с нея и също се захванаха с отпадъците. Туристите се оказаха от пенсионерския клуб в селото и се запознаха с представител на подобен клуб от кв. Гозница и веднага договориха поредица от съвместни прояви.

По обед Маринова се присъедини към кмета на Ловеч Минчо Казанджиев, който бе заедно със заместниците си, част от администрацията и общински съветници на Стратеш. Там тъкмо бяха натоварили камиона със събраните чували с отпадъци и обядваха. Нагости ги лично кметът Казанджиев.

След това той се отправи към с. Сливек, където заедно с кметския наместник Станимир Стоянов продължи започнатото от сутринта почистване на пътя към центъра от входа на Ловеч. Двамата заедно с подкрепление от свои съседи почистиха основно пътя от прораснали храсти и увесени клони, след това се преместиха в парка, където с храсторез и резачка продължиха работата до късния следобед. Към тях се присъедини и съпругата на Казанджиев – Галя, както и малката им племенница Севдалина.

В кампанията на bTV на Стратеш се включиха още Районен и Окръжен съд, Районна и Окръжна прокуратура. От „ЧЕЗ Разпределение – България” АД почистиха и оформиха зелените храсти около Черния паметник.

Сподели с:


1 коментар

  1. От всички снимки на дейността на местните величия ми направи впечатление, че местата, където са чистили досега сякаш не са почиствани от години. Нормално всъщност. „ЕКО“ чисти всеки ден. Но по плочките на града само..

Вашият коментар