LOVECH ROCK FEST завърши с голям купон в бившата казарма

Прочетено2195пъти

rockfest2609162„Искам навън, оставете ме да правя каквото си искам“ пеят UNISONIC в парчето I WANT OUT. „Искам навън“ крещеше и публиката с тях.
Голям купон бе втората вечер  в бившата ловешка казарма, където още има следи от нафталиновия социализъм. Ирония на историята бе финалът на Lovech Rock Fest. Там, където преди 26 години се лееше войнишка пот, звучаха комунистически лозунги и чаткане на подковани с налчета обувки, днес се лееше бира и анархистичен хеви метъл рок.
UNISONIC буквално подлудиха арената от верни фенове, дошли от цялата страна, че и от съседна Румъния. Една чудесна публика, която пя дълго с Майкъл Киске, а той остана дълбоко впечатлен какви хора има в един малък град.
rockfest2609167Преди UNISONIC  три други сериозни групи подгряха феновете на тежкия метален рок.
RAGE – германският гняв, избухнал още през 1984 г., дойде на ловешка сцена начело с основателя си Петер Вагнер. Тримата мъжкари имат и мелодични песни като All This Time, но най са добри в тоталния „картечен“ огън по всичко живо. И наистина след  техните силови парчета The Price Of  War и My Way  емоционалният градус скочи много високо. Така не се усещаше настъпилото вечерно застудяване.
Втора румънска изненада за втори път – великолепните AN THEOS дадоха първия верен тон за чудесната вечер. Който не ги е чул, трудно ще повярват колко хармония, сила и традиция има в тяхната музика. Това са четири момчета и четири момичета – бяха малко срамежливи на пресконференцията, но буйни и непримирими на сцената. Публиката крещеше от възторг, имаше и танци.
Родните КИКИМОРА на Николо Коцев бяха точно на място – виртуозни и железни, особено с чудесната „Мръсница“.
rockfest2609162Изпълнители и зрители отправиха поредица благодарности за феста към кмета на Ловеч Корнелия Маринова, която и през втория ден бе сред публиката. За финалния концерт дойдоха областният управител Ирина Митева  и депутатът Антон Долапчиев.
Това беше – две вечери по шест часа музика на открито, много гости, чудесен парк, палатков лагер, каравани,  един рокфест за независимост.
Lovech Rock Fest 2016 завърши с успех, въпреки застудяването и някои трудности в настаняването на многобройните гости. Тепърва ще се пресмятат изядените кебапчета и изпитата бира. Ще слушаме и „пенсионерски“ критики. Важното е, че е поставено сериозно начало – рок фест с билети, добра организация и мисия.
И няма безплатни вечери.
Организатор на Lovech Rock Fest 2016  е Община Ловеч.
Генерални спонсори: „Леденика“ и „Бони холдинг“.

Фестът се осъществява с любезното съдействието на „Лакталис“ – България, фондация „TRACE за хората“, „Балкан Вело“ АД , „Сити Център Ловеч“ ЧЕЗ, Fibank.

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/lovech-rock-fest-%d0%b7%d0%b0%d0%b2%d1%8a%d1%80%d1%88%d0%b8-%d1%81-%d0%b3%d0%be%d0%bb%d1%8f%d0%bc-%d0%ba%d1%83%d0%bf%d0%be%d0%bd-%d0%b2-%d0%b1%d0%b8%d0%b2%d1%88%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%ba%d0%b0%d0%b7/

2 коментара

  1. Айде сега „има следи от нафталиновия социализъм“. А при сегашния евроГейски комунизъм какво има? Освен нали гей паради.

  2. Авторът на тази дописка явно не е ходил в казармата.Във времето,за което пише,че се е ляла войнишка пот и са чаткали войнишки обувки,последните не са били с налчета,а с т.н.ЦИНТОВЕ/нещо като големи метални габърчета с дебели глави/,наковани по цялото протежение на подметката..

%d блогъра харесват това: