сеп. 02 2012

9 наградени на „Бардфест Ловеч 2012“

Прочетено1446пъти

Геновева Цандева със статуетката на община Ловеч

9 са наградените от „Бардфест Ловеч 2012“. Голямата награда – статуетката на община Ловеч, спечели пловдивчанката с ловешки корен Геновева Цандева. Връчи й я снощи кметът на Ловеч Минчо Казанджиев, съобщават от пресцентъра на Община Ловеч.

„Аз съм особено щастлива – заяви силно развълнуваната Цандева – на родния град оставям душата си. Ще продължавам да пея за него и някой ден ще се върна тук.“ И на закриването на фестивала, както и на откриването, тя специално благодари на кмета за това, че общината въпреки кризата е съхранила бардфеста. Община Ловеч поема тук ангажимента не само да запази този фестивал, но и да го развива, очакваме догодина повече участници и ще спазим дадените обещания в София, каза кметът Казанджиев. Ще бъде издавана отново брошура за феста, както и ще бъдат поети пътните на изпълнителите извън Ловеч.

Геновева Цандева получи още едно отличие – на творчески клуб „Владимир Висоцки“ – Ловеч – за утвърждаване идеите на бардовското изкуство, за силно творческо присъствие, за популяризиране и издигане нивото на бардефеста и за увековечаване на родния Ловеч в поетичното и песенното си творчество. Тя е участник в бардефеста във всичките му 12 издания и всеки път се представя с нова авторска песен за Ловеч.

Клуб „Висоцки“ награди и Славимир Генчев за активно и компетентно медийно участие в изяви, популяризиращи идеите на бардовското изкуство, за принос в съхраняването и обогатяването на традициите на „Бардфест Ловеч“, за съпричастност, участие и обективно отразяване на културния живот в Ловеч.

Три награди спечели бардът Милен Тотев – от Ротари клуб – Ловеч, от вестник „Моята вяра“ и от Съюза на българските писатели. Всички те го отличиха за това, че е първопроходник, че съдейства за утвърждаването и упорито поддържа авторитета на бардфеста, че не жали сили и сърце за провеждането и популяризирането на фестивала. Тотев бе изненадан с още една награда – връчи му я гостът от Русия – Александър Кузнецов, с пожелание музата никога да не го напуска. Самият Кузнецов пък бе отличен от Клуба на дейците на културата – Ловеч. Наградата на КДК получи и бардът Емил Ангелов във връзка с неговата 50-годишнина.

За дебют наградата на Виенски салон „Белведере“ – Ловеч, взеха Румен Спасов и Даниела Пенева. Александър Кузнецов и другият гост от чужбина – Джейми Макдоналдс от Ирландия, си тръгнаха от Ловеч със специален подарък, който им връчи кметът Минчо Казанджиев – картини със символа на града – Покрития мост, те са от всички ловчалии, като обяви кметът.

Всички поети с китара, изявили се със собствени авторски песни, създадени в последната година, се представиха отлично, коментираха организаторите от община Ловеч. Фестивалът няма конкурсен характер и наградният фонд е израз на признание на творческите изяви на изпълнителите и мотивация за по-доброто им представяне.

Най-новите си песни в петък и събота на сцената в Ловеч изпяха 27 бардове. Извън фестивалната част концерти изнесоха групите на Виктор Макаров и на Маргарита Друмева.

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/9-%d0%bd%d0%b0%d0%b3%d1%80%d0%b0%d0%b4%d0%b5%d0%bd%d0%b8-%d0%bd%d0%b0-%d0%b1%d0%b0%d1%80%d0%b4%d1%84%d0%b5%d1%81%d1%82-%d0%bb%d0%be%d0%b2%d0%b5%d1%87-2012/

Коментари

 1. fee-faw-fum каза:

  Личи си, че авторът на горното възприема бардфеста само като повод да се спомене името Минчово и толкоз.  Още една безполезна статия с идиотски поднесена информация.

 2. мушмурок каза:

  Още една идиотия на кмета – ще плаща пътя на бардовете!!! Защо бе Минчо? Защо бе? Ами дай парите на местната култура! Е гати тъпотията!!!!

 3. Neznaiko каза:

  Ако не разбирате от култура моля не коментирайте тук. Статията е добре написана и ако Ви ядосва липсата на ГЕРБ и невъзможността на Корнелия Маринова да среже лентата на този форум,е това е техен пропуск..Бих казъл, че на този фест имаше страхотни изпълнения и ние, ловешката публика се докоснахме до нещо изключително.Ако не сте го разбрали или ни сте го усетили, не ми коментирайте за какво биха могли да се дадат тези пари. Защото местната култура е егати тъпотията. А на тоя там ФИИ лософ ще кажа, че Минчо запази макар и по време на криза феста и статията не е идиотси поднесена, а ти  драги ФИИ идиотски я четеш! Слоновите минали през ушите ви са засегнали  и други органи, наречени мозъци! КАЗАХ

 4. fee-faw-fum каза:

  Споко, ще получиш някой инфаркт от вълнение. Този там ФИИ или къвто е там има право да даде мнението си, независимо  дали то ти харесва или не. Корнелия няма нищо общо, финансирането е с общински средства, така, че като данъкоплатци можем да търсим за парите си 
  /никъде не оспорвам начинът им на харчене/ нещо различно от хвалби на кмета  и информация за раздадени награди в проява, за която изрично е подчертано, че няма състезателен характер. А колкото до това, че „мне медведь на ухо наступил“, то должен Вас информировать,незнайко, если это и правда, то я успел все таки передать своим детям любовь к музыке и они с удовольствием не только ее слушают, но и сами музицируют на разных инструментах и ненавидят попсу.  Имам публикуван във форума  и друг коментар по темата, където съм дал мнението си за част от изпълнителите. 

 5. мушмурок каза:

  Кмета вместо да дава парите за бардовете, да вземе да ги даде на Музея, защото покрива скоро ще падне над музейните работници. Може би не знаеш Незнайко, но вече се затриват ценни експонати за Ловеч под течащия покрив на музея. Кое е по-важно за Ловеч? Бардовете или музея?

 6. heros каза:

  За Бардфест-а МинЧо отиде до БТА в София да даде пресконференция. Интересно къде ли ще отиде, ако трябва да търси пари за Музея?

%d блогъра харесват това: