сеп. 13 2014

9-ия празник на квартала честваха жителите на „Червен бряг“

Прочетено665пъти

praznikchbrqg11091449-ия празник на квартала честваха жителите на ж. к. „Червен бряг“ в Ловеч, съобщават от Община Ловеч. Поради строително-ремонтните работи по проекта „Зелена, достъпна и привлекателна градска среда в Ловеч“ тържеството бе преместено в двора на СОУ „Тодор Кирков“. Свои изпълнения представиха детският танцов състав към ОДК, общинският духов оркестър, бардът Милен Тотев и студията за поп пеене „Сингинг старс“.

Жителите на „Червен бряг“ традиционно всяка година отбелязват празника на квартала си дни преди църковния празник 17 септември, на който се тачи паметта на мъченици Вяра, Надежда и Любов и на майка им София. Да отдадем почит на добродетелите, които ни крепят – вярата, надеждата, любовта и мъдростта, защото само така човек може да намери решение на всеки проблем. С тези думи се обърна към жителите на квартала Ловчанският митрополит Гавриил. Той пожела на всички божието благословение да бъде с тях и господ да ги дарува със здраве – телесно и духовно. Дядо Владика сподели, че обича да се разхожда в този квартал, защото в него цари спокойствие, уют и топлина, и изрази увереност, че след ремонта кварталът ще стане съвсем образцово и достойно място за живеене.

praznikchbrqg1109141За първи път съм на празник в квартал, който е разкопан, каза в обръщението си кметът Минчо Казанджиев. И поздрави жителите на „Червен бряг“ за това, че знаят как да празнуват, но и как да работят. Той ги увери, че „около празника на Ловеч догодина ще бъде завършено строителството на основния обект, а се надяваме и да получим допълнителни средства, за да реализираме всичко предвидено“.

От името на квартала за неговото благоустрояване благодари председателят на кварталния съвет Веска Драганова, организатор на празника. Тя призова съкварталците си да бъдат толерантни към фирмата-строител по време на ремонтните работи и да пазят това, което се изгражда. И покани още отсега владиката да освети догодина курбан за здраве и благоденствие. Митрополитът от своя страна предложи в ж. к. „Червен бряг“ да се вдигне малък параклис на името на покровителките на квартала.

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/9-%d0%b8%d1%8f-%d0%bf%d1%80%d0%b0%d0%b7%d0%bd%d0%b8%d0%ba-%d0%bd%d0%b0-%d0%ba%d0%b2%d0%b0%d1%80%d1%82%d0%b0%d0%bb%d0%b0-%d1%87%d0%b5%d1%81%d1%82%d0%b2%d0%b0%d1%85%d0%b0-%d0%b6%d0%b8%d1%82%d0%b5%d0%bb/

%d блогъра харесват това: