oblast100513112 проекта от общините и Агенция пътна инфраструктура (АПИ) в Област Ловеч, на обща стойност 7,164 млн. лева са одобрени и  ще бъдат финансирани по публичната инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите“, съобщават от Областна администрация. Това стана ясно от прието постановление за одобрените проектни предложения по инвестиционната програма на правителството на Пламен Орешарски.

Осемте общини от Ловешко депозираха в Областна администрация общо 19 апликационни форми на проекти с обща стойност над 15 млн. лева. Специализираната комисия, председателствана от министъра на финансите доц. Петър Чобанов, одобри 11 от тях.

С най-висока стойност е проектът за рехабилитацията на път II-35 Плевен – Ловеч – 1,8 млн. лева, представен от АПИ. С него ще бъде изцяло завършен участъкът от пътя на територията на Ловешка област.

В община Ловеч ще бъдат финансирани три проекта на обща стойност 2,192 млн. лева. Това са реконструкцията на вътрешната водопроводна мрежа на с. Малиново, канализацията на ловешкия квартал „Продимчец“, заедно с канализационна помпена станция и довеждащ колектор, и реконструкция, както и обновяване и оборудване на читалище „Събуждане – 1927“ в с. Малиново.

На община Троян е одобрен проект за подобряването на уличните и тротоарни мрежи в града на стойност 1,352 млн. лева. Според предложение на общинското ръководство в планинския град, този проект ще благоприятства икономическото развитие и жизнената среда на общината.

Три спортни площадки на обща стойност 150 хил. лева ще бъдат ремонтирани в тетевенските села Галата, Градежница и Глогово, става още ясно от постановлението. 600 000 лв. са предвидени за ремонта на тротоарните настилки в Тетевенския кв. „Козуря“.

Рехабилитация и реконструкция на водопроводните мрежи на Учърчин и Ябланица са други два проекта, който ще получат финансиране. В Угърчин ще бъде реконструирана водопроводната мрежа по 14 улици в града на стойност 570 хил. лева, а в Ябланица подмяната на вътрешната водопроводна мрежа на ул. „Ген. Гурко“ ще струва 400 хил. лева.

Община Летница е бенефициент по един проект за изграждане на канализация и подмяна на водопроводни клонове по улиците „Тодор Каблежков“ и „Йордан Йовков“, се разбира още от постановлението. Проектът ще струва на публичната програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите“ 100 хил. лева. 

4 коментара

  1. Няма да са от нашата област,фирмите-изпълнителки отново ще са от други градове.Обзалагам се!

  2. Колкото и да отпуснат няма да се отпусне нищо за възстановяването на площад Свобода. Все пак за целта трябва да изринат храма на сатаната.

  3. Малинова, Глогово, Градежница, Галата, Ябланица, Угърчин, а къде са Луковит и Априлци?!

Comments are closed.