70 тона отпадъци събрани в област Ловеч в кампанията „Да изчистим България заедно“

Прочетено1534пъти

1237 доброволци от област Ловеч са участвали в кампанията на бТВ Медия Груп „Да изчистим България заедно“, която се проведе на 15 септември. 50 ведомства, 20 училища и 8 неправителствени организации и самоорганизирали се доброволци са почистили 80 нерегламентирани сметища и над 20 градинки, алеи и паркови пространства.

В кампанията се включи и екипът на Областна администрация. Той почисти от обрасла растителност и затрупаните под нея отпадъци алеята зад ОУ „Панайот Пипков“ в Ловеч. Доброволци от Областно Пътно управление с храсторези окастриха занемарените храсти, обхванали голяма част от мястото за разходка. След отстраняването им под тях се откриха купища изхвърлени отдавна опаковки, бутилки, кутии и всякакви други боклуци, които бяха събрани в над 40 чувала, подредени за извозване.

По информация на РИОСВ – Плевен Регионално депо Ловеч е приело извозените отпадъци от общините Ловеч – 13.38 т, Угърчин – 8.5 т и Летница – 4.7 т.

На Регионално депо Луковит са извозени отпадъците на общините Ябланица – 2.65 т, Луковит – 10.3 т. и Тетевен – 3 т. Общините Троян и Априлци са предали събраните в кампанията отпадъци в Регионално депо Троян, съответно количествата са 12.26 т и 15.56 т.

Общото събрано количество за област Ловеч е 70 т. отпадъци от общо почистените 107 места.

 

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/70-%d1%82%d0%be%d0%bd%d0%b0-%d0%be%d1%82%d0%bf%d0%b0%d0%b4%d1%8a%d1%86%d0%b8-%d1%81%d1%8a%d0%b1%d1%80%d0%b0%d0%bd%d0%b8-%d0%b2-%d0%be%d0%b1%d0%bb%d0%b0%d1%81%d1%82-%d0%bb%d0%be%d0%b2%d0%b5%d1%87/

4 коментара

Skip to comment form

 1. Някой си човек имал син. Когато той пораснал вече за женитба, баща му почнал да мисли как да го ожени за добра мома, тъй че да са си лика-прилика.

  Мислил, мислил и най-после намислил. Натоварил една кола със сливи, па тръгнал по селата да ги продава.

  — Хайде, давам сливи за смет, сливи за смет.

  Жени, моми, баби, булки — разшетали се да метат къщите и да се надпреварят коя повече смет да събере, та повече сливи да вземе.

  Пък смет дал господ, колкото искаш. Една носи цял чувал, друга — крина, трета — пълна престилка. Носят и се хвалят:

  — У, мари, гледай колко смет събрах из къщи. Добре, че дойде такъв щур сливар да му го дадем, че да го не тъпчим по кьошетата!

  — Аз тая смет събрах и още толкова имам да събирам.

  — Пък аз цяла година да събирам, не мога я събра. То се насъбрало, насъбрало — колкото искаш. Сега на бърза ръка посметох малко, че ми се ядат сливици.

  И човекът събирал смет, давал сливи. Всички доволни и той весел, не може да се насмее и нарадва.

  Най-после дошло едно хубаво момиче. То стискало малко смет в една кърпа. И то рекло сливи да купува.

  — Е-е, хубава девойко, много малко си събрала! За толкова смет какви сливи ще ти дам?

  — Донесла бих и повече, чичо, ама нямаме, хич нямаме. И тая не е от нас, дадоха ми я съседите, задето им помагах да метат.

  Човекът, като чул това, много се зарадвал. Такова чисто и работливо момиче, което не държи в къщи прашинка смет, ще бъде най-добра къщовница.

  И той я поискал за снаха. Оженил сина си за нея и много сполучил.

  1. Г-н Пеев, на твое място бих се въздържал от коментари, съвети и други притчи за град, от който не си и с нищо не си допринесъл за добрините му!?! Гледай си Сф. и не давай не поискани съвети!?!

  2. Г-н Вълков, пожелавам ти приятни и щастливи дни. Бъди здрав! В София съм, защото детето ми го заслужи с ума и труда си.

 2. Всичко това е чудесно!?! Друг е въпроса дали трябва да чистим, това което не трябва да хвръляме като простаци по улици, паркове и градини!?! Това което свършихме с участието и на Областния управител по алеята от транспортния мост до моста за Баш бунар е качествено и повече от добро!?! Дано директорът на у-ще „П. Пипков“ го е забелязъл и направи така да се поддържа в същия вид!?! Би било добре да се обърне внимание и на старото у-ще „Йосиф I“!?! Там има и ПАМЕТНИК на създателя на химна на българската култура и писменест!?! Иде на реч за П. Пипков!?! Състоянието на двора и подхода до паметника е срамно за Ловеч и България!?! Ха да видим!?!

%d блогъра харесват това: