7 паралелки след 7-ми клас от предложения план-прием на училищата в област Ловеч няма да бъдът реализирани

Прочетено3413пъти

elenkonachev7031417 паралелки след 7-ми  клас от предложения план-прием на училищата в област Ловеч няма да бъде реализиран. В останалите училища в областта има свободни места в няколко училища, съобщи Еленко Начев, началник на Регионалния инспекторат по образованието в Ловеч. Свободни места има в ПМГ- Ловеч – 9, като 6 в „Информационни технологии с интензивно изучаване на английски език и 3 в „Информатика с интензивно изучаване на английски език“, 6 са свободните места в ПГВМ „Проф. Димитър Димов“- специалност ветеринарен техник, в СОУ „Алеко Константинов“ – Луковит има  едно свободно място – в специалността „Предприемачество и бизнес с интензивно изучаване на английски език“, в СОУ „Георги Бенковски“ – Тетевен има 8 свободни места – „Информационни технологии с интензивно изучаване на английски език“.

Три  пък са свободните места в  ПГГСД „Сава Младенов“ – Тетевен – специалност „Горско стопанство“, в СОУ „Свети Климент Охридски“ – Троян има едно незаето място – „Информатика с интензивно изучаване на английски език“,  в СОУ „Васил Левски“ – Троян  незаетите маста са 8 – 2 Хуманитарен профил и 6 – Английски език с испански език. Свободните места мога да бъдат запълнени с така наречените директорски класирания, каза още Еленко Начев.

19 са утвърдените след 7 клас профилирани паралелки, а осем са професионалните. След първия етап на класиране са свалени 6 професионални и една профилирана. След третия етап на класиране остават 2 професионални и 18 профилирани.

След осми клас задочно обучение няма да има в Професионална гимназия по кожарство, облекло и химични технологии в Ловеч, както и в ПГГСД „Сава Младенов“ – Тетевен и ПГСС „Сергей Румянцев“ – Луковит. Задочно обучение ще има само в Професионална гимназия по механо-електроника Троян, добави Еленко Начев.

В дневна форма на обучение прием няма има в Професионална ПГИТУ в Ловеч в паралелка фризьорство. Там няма подадени заявления за класиране.

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/7-%d0%bf%d0%b0%d1%80%d0%b0%d0%bb%d0%b5%d0%bb%d0%ba%d0%b8-%d1%81%d0%bb%d0%b5%d0%b4-7-%d0%bc%d0%b8-%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d1%81-%d0%be%d1%82-%d0%bf%d1%80%d0%b5%d0%b4%d0%bb%d0%be%d0%b6%d0%b5%d0%bd%d0%b8/

5 коментара

Skip to comment form

 1. Комунистически нуменклатурчик! Успял е да се докопа до началник на регионалния инспекторат. Боже опази! Образованието няма как да прогресира когато начело са хора с закостеняли патриархални разбирания и тоталитарни ценности.

  Едно време през ден ме викаше да се подстрижа и да сменя изтритите дънки че не било прилично. Опитваше се да поддържа старите комунистически, казармени порядки в училище макар 89 година да беше отминала отдавна и филма „Вчера“ беше вече шлагер. А сега управлява цялото образование в Ловеч!

 2. Стискайте зъби още малко. След „реформата“ на Пръмова вече няма да има слаби ученици, ще си запълните паралелките с отбрани расови екземпляри. Може да са неграмотни, да не знаят български, но пък са любимците на политиците.

 3. Многото „рИформи“ и липсата на дисциплина и сред ученици и сред учители ни доведе до тоя хал в образованието.
  Разпасаност,разпуснатост,“треви“ и др.наркотици,бързи коли и „леки“ мацки,безотговорност и неуважение към околните = демокрация /криворазбрана разбира се и нашенска!/
  „За к*во да уча,кат съм велик/ка?!“,“Сам съм на пътя и ще юркам с 200 км/ч,койт* не мой да кара,да си кюти в къщи!“,“Промити мозъци сте вие ,дет* ми „тракате ченета“ за дисциплина и отговорности,че и за правата ви! К*ви права имате вие,БЕ-Е-Е?!
  Това е „символ-веруюто“ на поколението днес – с много малко изключения.Образователната ни система отлъчи децата от учението.И сега учат само тия,които знаят че образованието наистина е необходимост.Но колко са те ?!

 4. Почти 10 000 ученици са напуснали България през изминала учебна година.
  Заминалите деца могат да се сравнят с приблизителния общ брой на учениците в около 10 големи училища с по около 1000 ученици.

%d блогъра харесват това: