49 нови работни места разкрива община Ловеч

Прочетено1967пъти

obshtina30111149 нови работни места разкрива община Ловеч. Това се прави по проект „Нови възможности за деца и младежи с увреждания в община Ловеч чрез предоставяне на социални услуги от резидентен тип“ по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“. По него община Ловеч разкрива два типа социални услуги: Център за настаняване от семеен тип (ЦНСТ) за деца, лишени от родителска грижа, и Защитено жилище за младежи с увреждания. Те ще се предоставят в три ЦНСТ-ата и в едно защитено жилище на територията на град Ловеч. За целта ще бъде назначен персонал за предоставяне на социалните услуги. Трудовите договори със спечелилите конкурса за обявените длъжности община Ловеч ще сключи от началото на декември.

Проектът стартира на 29 август т. г., в края на октомври започна набирането на кандидати за обявените длъжности: управител на социалната услуга, психолог, медицинска сестра, 4-има социални работници, 27 детегледачки, 4-има социални асистенти, един работник обслужващи дейности и екип по деинституционализация – двама психолози, двама социални работници, двама рехабилитатори, един консултант социални дейности, един лекар-педиатър и четирима общи работници. Заявления за участие в конкурса подадоха 270 кандидати. Събеседването с допуснатите до втория етап се проведе от 11 до 13 ноември, списъкът с одобрените е публикуван на интернет страницата на община Ловеч на 15 ноември.

Незаети останаха две свободни работни места – за психолог в ЦНСТ и за лекар-педиатър в екипа по деинституционализация. Предстои обявяване на прием на документи за тези места.

Този проект е естествено продължение на изпълнявания от общината друг – „Осигуряване на ефективна социална инфраструктура, предлагаща услуги за деца в риск в Община Ловеч“, финансиран по оперативна програма „Регионално развитие“. Част е от цялостната концепция за трайна замяна на институционалната грижа с акцент върху пряката работа с децата и младежите, неделимо свързана с подготвената и оборудвана инфраструктура.

Вашият коментар:

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/49-%d0%bd%d0%be%d0%b2%d0%b8-%d1%80%d0%b0%d0%b1%d0%be%d1%82%d0%bd%d0%b8-%d0%bc%d0%b5%d1%81%d1%82%d0%b0-%d1%80%d0%b0%d0%b7%d0%ba%d1%80%d0%b8%d0%b2%d0%b0-%d0%be%d0%b1%d1%89%d0%b8%d0%bd%d0%b0-%d0%bb%d0%be/

1 коментар

  1. само връзкари се уреждат на работа

%d блогъра харесват това: