Ловеч беше домакин на Държавния лично отборен шампионат по класическа борба за деца в дните от 13 до 15 март. Спортен клуб по борба – Ловеч завърши трети

Прочетено1511пъти

lovechborba1605169Ловеч беше домакин на Държавния лично отборен шампионат по класическа борба за деца в дните от 13 до 15 март. На тепиха излязоха 212 малки борци от 37 водещи клубове на България, които показаха отлични умения в схватките и висок спортменски дух.

Турнирът в петък откри зам.-кметът на Община Ловеч Цветан Георгиев. Веднага след това Българската федерация по борба награди кмета на община Ловеч Корнелия Маринова с плакет за принос към развитието на борбата в региона.

Отборното класиране е следното: на 3-то място е отборът домакин Спортен клуб по борба – Ловеч, на 2-ро е отборът на „Надежда 2014“ гр. Оряхово, а шампион стана отборът на „Рилски спортист“, гр. Самоков.

Сред ловешките постижения се откроиха следните спортисти.

В категория 38 кг. вицешампион е Лоренцо Илиянов от Ловеч, а на 5-то място е Мирослав Каменов. На 3-то място в  категория 53 кг. се класира Антони Въчев.

Интересен факт е, че за пръв път след 12 годишна пауза Ловеч отново е домакин на турнир по борба от национално ниво.

Вашият коментар:

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/43779-2/

1 коментар

  1. Браво на Бат Хинко, и кака Дидка за трудът който хвърлиха това състезание да се състои.Браво и на момчетата за успехите-само напред и нагоре!!!!!

%d блогъра харесват това: