nerolozi1102161Днес на редакционният имейл пристигна писмо от читателя Н. Даков. Предлагам текста на вашето внимание, а отговорът, очаквайте малко по-късно:

“Г-н Иванов,

Обръщам се към Вас освен като собственик на този сайт така също и като доскорошен Общински съветник и настоящ Изп.Директор на фирма „Еко”. Въпросът ми кое налага и кой извършва масовото унищожаване на некролозите по улиците на гр.Ловеч. Некрологът макар и характерен само за нашите географски ширини и синтезиран израз на скръбта, мъката и душевното състояние на близките на починалия човек изразено под някакъква форма.

И понеже би следвало да живеем в толератна държава не би трябвало да се допуска така с пренебрежение и безразличие ако щете те да бъдат обругавани и късани.

Мотива, че някой от унижоващите ги са еколози е меко казано смешен. Нима 4 габарчета в кората на едно дърво нанасят повече щета на природата от ТИР-овете с нерагламентирана дървесина които постоянно се движат. И къде са тези еколози да спрат именно тях. А циментовите и метални стълбове, там некролозите какви щети нанасят?

nerolozi1102161Силно се надявам, че медията която представлявате ще вземе отношение по тоя наболял проблем. Нека листа хартия, като една от последните утехи на скърбящите близки не се унижожава по този вандалски начин и то по късни доби.”

5 коментара

  1. За мен лично трябва да се определят зони и там да се поставят пана, на които да можеш да поставяш свободно плакати, некролози, политически афиши… На другите места яка глоба, че глава да те заболи. И глобата да е за всеки нарушител, не както е сега.

  2. Г-н Даков, не сте прав! И да Ви обясня защо, едва ли ще ме разберете.

  3. Страхотно, вместо градът да е уютен за местните и да посреща гостите с чисти, спретнати улици и зелени площи, ние си искаме изпокъсаните и потискащи некролози на, и без друго, изпочупения и позастрарял, призрачно празен център…. ми много хубаво, айде!

  4. И аз мисля, че всеки трябва да си лепи КАКВОТО И ДА Е на предназначените за това места или на личните си врати, прозорци и т.н., а не където види, че има място…

  5. Чудесно!!! Някой се ВЪЗМУЩАВА на почистването, а не на БЕЗРАЗБОРНОТО лепене на некролози и плакати!!! И ако не се бъркам, мисля, че последното е забранено с наредба на общината?!? Интересно има ли поне един санкциониран нарушител???

Comments are closed.