Ное. 01 2012

4-има наградени в конкурса за мултимедийна презентация „Ловеч – огнище на родолюбие, духовност, наука”

Прочетено1580пъти

4-има са наградените в конкурса за мултимедийна презентация на тема „Ловеч – огнище на родолюбие, духовност, наука”. Той бе обявен от община Ловеч, Регионалния исторически музей и Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев”. Конкурсът е посветен на 1 ноември – Ден на народните будители, и е израз на почит към личностите, градили духа на Ловеч.

Право на участие имаха ученици от 10- до 19-годишна възраст. Идеята на организаторите е с инициативата да мотивират младите хора да научат повече за местната история и култура и да популяризират делото на радетелите за църковна независимост, основоположниците на читалищното дело, личностите, оставили трайна диря в местното просветно и културно дело, ловешките борци за национално освобождение, дейците на науката.

Оценяването се извърши в две възрастови групи – от 10 до 14 години и от 15 до 19 години. Общо 16 работи се състезаваха за наградите. Връчени бяха по две награди в двете възрастови групи. Първо място в първата получи седмокласничката Десислава Николова от ОУ „Васил Левски” – Ловеч. Втори се класира шестокласникът от Природоматематическата гимназия в Ловеч Галин Ганев.

При по-големите първото място спечели Иван Георгиев, 10 клас на СОУ „Св. Кл. Охридски”, втори стана Илия Докторов, 11 клас на Гимназията за чужди езици „Екзарх Йосиф I” – Ловеч.

Победителите получиха грамоти, парични и предметни награди. Връчени им бяха снощи в Ловчанско читалище „Наука” на тържеството, посветено на Деня на будителите. Награди взеха и техните ръководители. А грамоти получиха всички участници в конкурса.

Поощрителна награда бе присъдена на Ванеса Пашова, третокласничка от СОУ „Св. Кл. Охридски” – Ловеч. Извън класацията с поощрителни награди бяха отличени и участници в конкурса от Карлово.

Наградените презентации бяха излъчени пред публиката.

След това концерт, посветен на Деня на народните будители, изнесоха вокалните групи към ОУ „Проф. Димитър Димов”, ОУ „Христо Никифоров, ОУ „Васил Левски” и „Пееща дъга” към Ловчанско читалище.

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/4-%d0%b8%d0%bc%d0%b0-%d0%bd%d0%b0%d0%b3%d1%80%d0%b0%d0%b4%d0%b5%d0%bd%d0%b8-%d0%b2-%d0%ba%d0%be%d0%bd%d0%ba%d1%83%d1%80%d1%81%d0%b0-%d0%b7%d0%b0-%d0%bc%d1%83%d0%bb%d1%82%d0%b8%d0%bc%d0%b5%d0%b4%d0%b8/

%d блогъра харесват това: