orqzanidarveta2207152Евала Минчо! Ловеч – най-зелената община в галактиката!

Павлин Иванов

Публикувам споделеното мнение на Нели Читинова. То не се нуждае от допълнителен коментар, но извършеното за поредна година поголовно осичане е един абсолютно малоумен и идиотски варварски акт!

“Питате ли се какво е това? Ще ви отговоря. Това са “окастрените” липи между 1-ви и 2-ри Спартак в гр.Ловеч!

Г-н Казанджиев, г-н Петракиев, кой болен мозък даде разрешение това да бъде извършено по-най-бруталният начин?

Това са дървета на 30 години и можеше да бъдат поддържани по един по-интелигентен начин, но може би в друг град или….в друга държава.

Не можем да създаваме, не можем да поддържаме, но затова пък може да рушим!

Така си осакатяваме дърветата, така си осакатяваме града, така си съсипваме и държавата. А пък защо децата ни бягали?”

 

darveta2207152Днес е последният ми ден в Хага. Тук всеки ден виждам точно обратното на случващото се в Ловеч. Вместо безхаберие, безстопанственост, пълна липса на мисъл и смисъл, в Холандия всеки вижда грижа, естетика, красота, хармония!

Виждам как градските управи на европейските градове пазят всяко зелено кътче, създават нови паркове и градини, поддържат перфектно съществуващите. Защото имат усета и нормалното разбиране, характерно за всеки средноинтелигентен човек, че няма по-хубаво от това, жителите на нормалните градове да живеят сред красота и хармония с природата.

Убеден съм, че в Холандия, както и във всяка нормална страна,  с нормално управление, ако някой индивид с IQ на чехълче си помисли да ореже брутално дървета или храсти, както това се прави в Ловеч, ще бъде мимимум разглобен, а обществото ще го наритана толкова здраво, че политическата му кариера ще приключи на момента, безславно при това!

И да, хората искат да живеят нормално, затова бягат в нормални страни! И няма да спрат! И няма да са само децата ни, ако Ловеч не се промени радикално!

 

 

 

 

9 коментара

  1. За информация на неуважаемата гъзолизка Vesela Iliykova ! Жевея в блок 110 в квартал Червен бряг . Как никой не попита да отсече дърветата ми които съм посадил около входа през 77′ година . И съм ги поливал . Те си бяха мои бе мамицата ви мангалска. Брези ! Тоолкова красиви! Ще си платите барабар с версиите ! Градоустрояване ? Така ли се прикривате вече? Винаги ще се намери некой помияр да издаде ‘разрешително’ за унищожаване на нещо.

  2. За информация на госпожата и господин Иванов има издадено разрешително и просто не е необходимо да се използва всяко нещо за предизборна пропаганда срещу кмета. За тяхна информация при ситуацията с мокрия сняг, когато почти беше обявено бедствено положение в Ловеч доста ЛИЧНИ автомобили пострадаха от падналите клони. За тяхна информация при всяко измиване на терасите от горните етажи на блока всички мизерии се настаняват по по-ниските етажи. За фасовете и други боклучета да не говорим. Кметът може да има много прегрешения, но това не е от тях.

  3. Или под такива:
    “Община Ловеч в партньорство с Регионален исторически музей – Ловеч, и Национално дружество „Традиция“ ще се включи в националните чествания на 100-годишнината от избухването на Първата световна война с поредица изложби по темата и историческа възстановка в двора на бившата казарма.”

    ЛЕЛЕ МАЛЕ!!!

  4. Author

    Уважаеми г-н JOE,
    Леле майко се употребява под такива съобщения:
    “Регионален исторически музей – Ловеч се включи с 20 юни 2013 г./четвъртък/ от 16.00ч. в тържествата по отбелязването на 110- годишнината от рождението на Дочо Шипков участник в антифашистко движение (1941-1944г.) пръв партиен ръководител на Ловешката околия и окръг(1944-1966г.), почетен гражданин на Ловеч(1983г.).”
    Евала, се казва иронично на хората с промити мозъци, които организират тези събития.
    Мисля, че съм ясен!
    Ако не виждате връзката, мога да развия темата по-подробно и аргументирано.

    Павлин Иванов
    “Ловеч днес”

  5. Евала.

    От турски език eyvallah (буквално преведено-благодаря).
    Исторически произход.Турска дума възхваляваща алах. (eyval alah-благодаря алах).
    В българския език е езикова заемка, междуметие за изразяване на възхищение, доволство, уважение или признание.

    Леле мале!

  6. Няма какво да се каже повече. За пореден път Община Ловеч със съдействието на “ЕКО” изсича дърветата на Ловеч и то в много случаи абсолютно беззаконно и безпричино, само за да се услужи на някой мрънкащ познат и комшия на което и небето му пречи! Да не забравяме как се изсякоха дърветата и в квартал “Червен бряг”, резултатите от действията, които виждаме в тази жега. Пак от “ЕКО” и вероятно пак без разрешение. Както и дърветата в двора на “Хр.Никифоров”. Уж били прогнили, ама се оказаха, че не са..
    Ще има ли отговор на Кмета за тази сеч, както и по въпроса КОЙ разрешава тези “дейности”?
    И къде са екологичните организации в Ловеч? Като някои НПО, на които само имената са им останали, като например “Екомисия 21 век”?

  7. Павел Ненов, гледай обективно на нещата.Стига си го защитавал тоя кмет.

Comments are closed.