май 25 2016

17-годишната Тоника Георгиева от Гимназията за чужди езици „Екзарх Йосиф Първи“ пое кметския пост за ден

Прочетено1460пъти

Днес в продължение на няколко часа Община Ловеч имаше нов кмет  – 17-годишната Тоника Георгиева  от Гимназията за чужди езици „Екзарх Йосиф Първи“.  И останалите по-важни постове, като председател на Общинския съвет и  заместник-кметове, също бяха заети от ученици.

Инициативата за „смяната“  на ръководството  е на Общинския ученически съвет и сдружение „Екомисия 21 век” – Ловеч.

В акцията „Млад кмет за един ден“  участваха шест ученика от средните училища в общината, които бяха избрани с конкурс на 25 май т.г. След като бяха проверени техните знания  по въпросите на самоуправлението и реализираните проекти в общината, на тях им бе гласувано доверие да управляват общината за един ден.

В началото на работният ден  кметът на Ловеч Корнелия Маринова прие в своя кабинет кандидатите и ги започна с най-характерните задължения на поста.

После Тоника Георгиева  седна в белия стол на кмета и тъй като беше приемен ден, започна да изслушва дошлите граждани и да решава техните проблеми. Този ден бяха записани шестима желаещи прием.

Същевременно трябваше да се разпределят текущи задачи  към различни звена.  Заместник-кметове днес бяха Йоан Черкезов  /ГЧЕ/ – 17г., Севделин Коларов  /ПГМЕТ/ – 17 г., Пресияна Вълчева  /ГЧЕ/ – 17г.  Като председател на Общинския съвет се изяви Светла Данова  /ПМГ/ – 17 г.

Понеже секретарят на Община Ловеч беше в отпуск,  Мирослава Ханева  от СОУ „Св. Климент Охридски се зае с дейността на звеното „Връзки с обществеността“.

Сред проблемите, които трябваше да се решават, освен текущи въпроси,  бяха още външното хранене на детските градини, опазването на общинското имущество и  какво още може да се направи, за да е по-приветлив града.

В края на работното време новото ръководство поиска в двата учебни дни  – 26 и 27 май, да не се намаляват учебните часове, тъй като доста дни са били във ваканция.

Кметът Корнелия Маринова благодари на младите хора за любопитството и инициативността, а участниците

 

 

 

 

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/17-%d0%b3%d0%be%d0%b4%d0%b8%d1%88%d0%bd%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d1%82%d0%be%d0%bd%d0%b8%d0%ba%d0%b0-%d0%b3%d0%b5%d0%be%d1%80%d0%b3%d0%b8%d0%b5%d0%b2%d0%b0-%d0%be%d1%82-%d0%b3%d0%b8%d0%bc%d0%bd%d0%b0%d0%b7/

%d блогъра харесват това: