obshtina3011111500 чувала и 700 чифта ръкавици закупи община Ловеч за националната кампания на 20 април „Да изчистим България за един ден“. Те ще бъдат предоставени на кварталните съвети в града и на кметските и обществените съвети в селата. Отделно сутринта в събота пред общината граждани, които ще се включат в акцията по почистването, ще може да получат чували и ръкавици.

Както вече съобщихме, община Ловеч маркира и мръсните зони за кампанията. Посочени са 8 места, оформили се в момента като нерегламентирани сметища. Те са на изходите на Ловеч по посока с. Горан (до завод „Балкан“; на кв. Гозница по посока с. Радювене (до Стопанския двор); на Ловеч от края на бул. „Велико Търново“ по посока Севлиево и разклона за Регионалното депо за неопасни отпадъци и парка Стратеш; на изхода на Ловеч по посока Троян (отбивката след бензиностанцията); на Ловеч след ж. п. прелеза на ул. „Полк. Ал. Кусев“ под надлеза до бензиностанция „Сиел“; на Ловеч след кръговия възел по посока кв. Продимчец; от центъра на кв. Продимчец в посока кв. Гозница след моста; на изхода на Ловеч по посока с. Пресяка (около старото депо за отпадъци).

Операторът на Регионалното депо за неопасни отпадъци е уведомен от общината да приема събрания боклук без такси и отчисления. Кметът отправи и препоръка към фирмите да съдействат с техника за машинно почистване на посочените мръсни зони – за изгребване, натоварване и извозване.

Служителите от общинската администрация ще почистят на 20 април парковете „Стратеш“ и „Башбунар“. Събраният отпадък ще бъде извозен от общинската фирма „Еко“ ЕАД – Ловеч.