ян. 14 2015

12 общински съветници внесоха искане за извънредно заседание по проблемите на болницата

Прочетено2918пъти

obs220613112 общински съветници внесоха днес в деловодството на общинския съвет искане за свикване на извънредно заседание за изясняване на фактическото състояние и дейността на МБАЛ „Проф. д-р Параскев Стоянов“ в периода 2009-2015 г., както и изясняване действията на акционерите, особено община Ловеч, за разрешаване на проблемите и защита на общинските интереси. Вносителите искат на сесията да бъдат поканени и членовете на съвета на директорите на болницата. Това съобщават от пресцентъра на Общински съвет Ловеч.

Искането е придружено с проектодневен ред, който включва информация от прокуриста на МБАЛ за конфигурацията на капитала, капиталовото участие на всеки един акционер, извършените инвестиции от всеки акционер за периода 1 юли 2009 г. – 31 март 2013 г., 31 май 2013 – 31 юли 2014 г. и 1 октомври 2014 г. – 31 декември 2014 г. За същото време се иска и информация за задлъжнялостта на дружеството и конфигурация на задлъжнялостта по кредитори, включително и акционери кредитори, както и данни за просрочените задължения към 20 януари т. г. Съветниците настояват да научат кои акционери, кога и от кого са уведомени за задлъжнялостта на дружеството и какви действия са предприели уведомените. Сред търсените данни е и правени ли са опити за отопляване с друг вид гориво след получената информация от доставчика на природен газ за предстоящо спиране на газоподаването от 23 декември м. г., закупено ли е било друго гориво и какви са разходите за това.

Че ще бъде поискана извънредна сесия по проблемите на болницата, стана ясно вчера, когато на пресконференция ръководителят на групата общински съветници от БСП Валентина Янкова го обяви. Днес тя внесе искането в деловодството на общинския съвет. По Правилника за организацията и дейността на общински съвет – Ловеч, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация за мандата 2011-2015 г. председателят е длъжен да насрочи заседание в 7-дневен срок от внасянето на искането. След изтичане на този срок заседанието се свиква от вносителя на искането и се провежда в 7-дневен срок от свикването.

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/12-%d0%be%d0%b1%d1%89%d0%b8%d0%bd%d1%81%d0%ba%d0%b8-%d1%81%d1%8a%d0%b2%d0%b5%d1%82%d0%bd%d0%b8%d1%86%d0%b8-%d0%b2%d0%bd%d0%b5%d1%81%d0%be%d1%85%d0%b0-%d0%b8%d1%81%d0%ba%d0%b0%d0%bd%d0%b5-%d0%b7%d0%b0/

Коментари

 1. КОНфигурация каза:

  „конфигурация на задлъжнялостта по кредитори“, “ включва информация от прокуриста на МБАЛ за конфигурацията на капитала“
  бахти тъпака трябва да си за да се изцепиш така!!!!!! Няма ли поне един полуграмотен в тая община!!!
  Е нямам думи честно!

 2. nimrod каза:

  Тия са от нагли по-нагли. Все едно не знаят какво става и е ставало в болницата.

 3. Milko Kalev каза:

  Тодор Живков: „Как ще решиш проблема? Може да решава тоя ,който има пари бе! Щом немаш пари,какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!“

 4. Данчо Заверджиев каза:

  http://lovechtoday.eu/wp-content/uploads/wppa/341.png?ver=1

  Сладко изкушение!

  Тъй както Новата годината започна с политически пресконференции и декларации за решаване на проблемите в Ловеч и общината тръпна в очакване и оставам с надеждата, какво ще стане следващата седмица. И няма да е изненада за никой ако следващият понеделник ръководителят на групата общински съветници от БСП Валентина Митева(Валя Янкова) даде за медиите пресконференция и във вторник внесе искане за свикване на извънредно заседание за изясняване на фактическото състояние и дейността на ВиК – Ловеч и да решат всичките проблеми на дружеството. А по следващата седмица нова пресконференция за следващото по ред търговско дружество с миноритарно общинско участие… и пак извънредно заседание и така до края на света… Важното е заседания да се правят. Решения да се приемат. И няма никакво значение дали някой ще ги изпълнява или не тези решения, защото все пак в едно търговско дружество все пак решава и управлява мажоритарния собственик на капитала!

  1. ?????????????????????? каза:

   „защото все пак в едно търговско дружество все пак решава и управлява мажоритарния собственик на капитала!“Абсолютно верно!Но се чудя тогава как кметът на Ловеч с миноритарния дял е НАРЕДИЛ спирането на газа?!И кметът ли е източил болницата?

  2. Данчо Заверджиев каза:

   Анонимке, моля те, не се чуди – кметът на Ловеч няма никакъв дял! Миноритарният дял е на Община Ловеч,а принципал е Общински съвет. Адресанта на въпроса кой е спрял газа не съм аз! Препоръчвам ти да адресираш въпроса си към участниците в срещата при Министър д-р Москов и към самия министър. А това кой е източил болницата ще стане ясно, когато приключат одитите в болницата и евентуално резултата от проверките на органите, които са овластени от закона да разследват престъпления.
   Аз мила ми анонимке, само и единствено, когато разполагам с официални писмени факти и доказателства, получени по законов ред си позволявам да коментирам обществено значими въпроси и публични личности, защото пиша с името си и нося отговорност за всичко написано от мен, за разлика от теб, която пишеш анонимно.

 5. debelaka каза:

  MAKE LOVE, NOT WAR

  В датското градче Тистед, Ютланд, пристигнала лоша новина. Общината е принудена да затвори част от безплатните държавни институции, свързани с децата – училища, ясли, детски градини. Причината е във все по-малкото им търсене заради ниската раждаемост. А и без това градчето е с население само от около 14 000 души.
  Хората, и особено родителите, далеч не били съгласни с решението. Проблемът е решен по типичен датски начин, с правене на любов, а не с война. Буквално. След няколко срещи хората и местната власт си стиснаха ръцете: ние, хората се захващаме да правим бебета, а вие от общината ще запазите всички държавни услуги, свързани с децата.
  В тази сделка за сега на ход са хората. Даденият им срок е четири години.
  Това не е първият случай, в който датчаните са насърчавани да си легнат в името на страната си. Част от тези усилия е и рекламната кампания“Do it for Denmark!“, „Направи го за Дания“, за да напомни откъде идва бъдещето на страната им.
  Намаляващата раждаемост води до свиването на едно от най-ценните достижения на Дания – безплатните услуги в публичната сфера. Но в тази ситуация хората се включват по всевъзможни начини: детска градина предложи на родители безплатно гледане на децата им за два часа всеки четвъртък вечер, компания обяви награди и ваканции за тези, заченали по време на уикенд, Асоциацията за семейно планиране изработи образователни материали за училищата, в които на учениците се обяснява не как да се предпазят, а как да не се предпазват от забременяване.
  Кметът на градчето казва пред „Гардиън“, че вече има три деца, и сега очаква подобни резултати от другите. А един от най-срещаните коментари под статията е „Страхотно! И аз ще помогна, както мога.“

  http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2015/01/16/2454697_datchani_skljuchiha_sdelka_s_obshtinata_si_speshno_da/

 6. Данчо Заверджиев каза:

  На 16.01.2015 година на интернет сайта на общински съвет председателя уведомява за заседанията на постоянните комисии на Общински съвет – Ловеч, които ще се проведат на 20 и 21.01.2015 година. Но няма информация, какво се случва с извънредното заседание.
  Интересно ще бъде ли насрочено такова заседание от председателя или след изтичане на срока заседанието ще се свиква от вносителя на искането?

%d блогъра харесват това: