май 14 2014

12 май Ден на Холандия в Ловеч

Прочетено1149пъти

duchlovech1405144Около това се обединиха кметът Казанджиев и посланик Оорсхот

 По предложение на кмета Минчо Казанджиев, подкрепено от посланика на Холандия у нас Том ван Оорсхот, всяка година на 12 май в Ловеч ще се чества Денят на Холандия. Причината – 10-годишното съвместно сътрудничество с доказани добри резултати между община Ловеч и холандската фондация „Де Пасарел“ и 10-годишнината от създаването на фирма „Белсма Фърничър“ в града, даваща работа на 150 жители на Ловеч и региона.

До това решение се стигна по време на среща на посланика на Холандия с представители на социалните услуги в общината, на която ръководителят на „Де Пасарел“ Фреди Уулс направи презентация на тема „Нормалният живот на хората с увреждания“.

Община Ловеч и „Де Пасарел“ успешно си партнират по два проекта, финансирани от холандското правителство, по програмата МАТРА. Постигнатото по тях допринесе не само за развитие на икономиката и осигуряване на работни места, но и за изграждане на капацитет и постигане на високо качество при предоставяне на социални услуги на хора с интелектуални затруднения. Съвместната работа продължава и за развитието на нови и качествени социални услуги, като в лицето на Фреди Уулс общината има не само надежден и компетентен партньор, но и истински съмишленик и добър приятел, заяви на срещата кметът Казанджиев. Той подчерта пред присъстващите, че „имаме изграден сграден фонд и оборудване, но по-важното е хората, заети в социалните услуги, да осъзнаят своя ангажимент не като работа, а като мисия“.

Пак като мисия определи работата им и посланик Оорсхот. Той сподели, че днес в България е пристигнала холандската принцеса Лаурентин, но е проявила разбиране, че няма да бъде съпровождана от Негово превъзходителство заради важните му ангажименти в Ловеч. Посланикът призна и че е искал да дойде в града ни, за да поздрави новия заслужил гражданин на Ловеч, с когото се е запознал скоро, но вече се възхищава от работата му, от всеотдайността, която влага, и от неговата отдаденост. За мен е чест да бъда с вас, каза посланик Оорсхот. Той получи подарък от кмета Казанджиев – картина със символа на Ловеч Покрития мост, книга с историята на града и Алманах за икономическото развитие.

В залата бе подредена изложба с експонати, изработени в трудовия център „Майсторилница“ на Центъра за социална рехабилитация и интеграция в Ловеч.

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/12-%d0%bc%d0%b0%d0%b9-%d0%b4%d0%b5%d0%bd-%d0%bd%d0%b0-%d1%85%d0%be%d0%bb%d0%b0%d0%bd%d0%b4%d0%b8%d1%8f-%d0%b2-%d0%bb%d0%be%d0%b2%d0%b5%d1%87/

Коментари

  1. vladilovech каза:

    Въй, че много цели 150 работни места. Ма началник вземи да обадиш по колко време бачкат и колко пари получават.

%d блогъра харесват това: