109 книжки и 23 детски списания дари Областна администрация за кампанията „Умаляла книжка”

Прочетено887пъти

109 книжки и 23 детски списания дари Областна администрация за кампанията „Умаляла книжка”, която се организира и провежда от инициативата „Заедно в доброто”. Троянските деца Мартин Арсов, Елица Павлова и Галина Василева дойдоха лично в кабинета на областния управител Георги Терзийски, водени от народния представител Иван Миховски да получат дарението, събрано от служителите на администрацията.

Книжките за малки и пораснали деца ще станат част от библиотечния фонд на библиотека в Детска хирургия на болница „Пирогов”, създадена по идея на „Заедно в доброто”.

Сред дарените книги бе и лична колекция на министъра на регионалното развитие Николай Нанков. Голяма част от дарените от него издания са на английски език.

По време на днешната среща областният управител Георги Терзийски разговаря с гостите си, коментира с тях инициативата им, декларира и в бъдеще подкрепа за всяка тяхна кампания.

Марти, Ели и Галя са ученици в троянското училище „Св. св. Кирил и Методий”. Те заедно със свои приятели, подкрепени от своите родители и учители стартират преди време проект „Да пораснем отговорни“. Продавайки изработените от тях мартенички, решават да подпомогнат Детската онкохематология. Тогава събраните 8000 лв са удвоени от ПГ на ГЕРБ в НС и дарението на децата става още по-значимо.

В следваща своя инициатива те подпомагат детската хирургия на „Пирогов“, закупувайки комплект хирургични инструменти. На 1 юни пък даряват първите събрани книжки, заедно с детски играчки на малчуганите, които на този ден се лекуват в клиниката.

Във всичките си инициативи троянските деца са подкрепяни от родители, бизнес организации, общини. Един от най-верните им поддръжници е народният представител Иван Миховски, който винаги се включва с техните кампании. И днес той бе с тях, за да случат заедно поредното си добро дело в подкрепа на нуждаеща се майка с дете. По-късно заедно с Терзийски лично натовариха събраните в Ловеч книжки, за да отпътуват те към библиотеката на „Пирогов“.

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/109-%d0%ba%d0%bd%d0%b8%d0%b6%d0%ba%d0%b8-%d0%b8-23-%d0%b4%d0%b5%d1%82%d1%81%d0%ba%d0%b8-%d1%81%d0%bf%d0%b8%d1%81%d0%b0%d0%bd%d0%b8%d1%8f-%d0%b4%d0%b0%d1%80%d0%b8-%d0%be%d0%b1%d0%bb%d0%b0%d1%81%d1%82/