сеп. 11 2013

100 дни глухота, лъжи, манипулации с новия девиз „Кърлежи вместо калинки“!

Прочетено1340пъти

protest2807131Павлин Иванов

Малко преди празничният 9-ти септември, обичаното, слънчево и всесияйно правителство на България навърши 100 дни! Време е за оценки, анализи и коментари. Прочели сте такива много, от далеч по-авторитетни и умни хора и вероятно ви е писнало, но тук ще изразя личното си мнение.

Може би най-характерният позив, изкристализирал в трите месеца на управление на сбора партии, крепящи на мощните си плещи любопитното по съдържание и качества правителство е „ДАЙТЕ ШАНС!“

Управляващите, искат всеки ден, да им се даде шанс да разгърнат титаничните си възможност и да оправят България след катастрофалното управление на ГЕРБ. ПР-те на кабинета, контрапротеста, а и на самите партии от новата, още по-енергична в намеренията си тройна коалиция, не спират да тръбят, че красивите, умните и богатите не им дават шанс да управляват.

Да видим дали е така

Няма официално съобщение от нито един пресцентър на министерство или партийна централа, че някой им пречи да влизат в кабинетите си, да ползват компютрите си, да използват главите си и в крайна сметка да работят. В противен случай, ако някой не им даваше шанс да работят, те реално нямаше да работя, следователно няма защо да получават заплати и да отчитат отлични резултати от 100-те дни на управление. Логично, нали?

Втората широко застъпвана теза е, че този кабинет има потенциал за разгръщане

В очите на баба Лалка, най-вероятно е така. В мозъка на Илич Големанов и Афрозия Карапенчева пропагандата е внушила същото. Но все пак, усещането, че БСП и ДПС назначават куцо, кьораво и сакото, дори само за часове или дни, говори за къса скамейка на доверените лица. Една калинка от ГЕРБ, беше заменена с много кърлежи от БСП и ДПС. Навсякъде!

Оказа се, че двете партии не разполагат с „чисти“ хора, които бързо да поемат властта, което обаче е разбираемо с оглед миналото на повечето управляващи, предимно по първите страници на медиите, свързани с корупционни скандали при предишното им управление.

Общо взето, трудно може да се разгърне нещо, което не съществува.

 

Трета теза – кабинетът прави толкова добри неща, колкото всичките правителства досега не са и сънували

Това вероятно е така, но по отношение на модела „Батко и братко“. Кабинета продължава да манипулира по-неинтересуващите се, със залъгалки от вида – повишаване на майчинските, коледни добавки, намаляване цената на тока, социална отговорност на държавата …

Защо това е манипулация?

Много просто! Управляващите пропагандират, че ТЕ дават парите, следователно хората зависят от тях. Това всъщност вече сме го виждали като модел.

Истината обаче е малко по-различна.  Всеки българин работи и получава възнаграждение за това. Колкото по-добри са условията, колкото е по-добро образованието, колкото по качествено и ефективно се работи, толкова по-голяма е вероятността жизненият стандарт да се вдигне. Но това няма как да стане с внушения, че „живеем по-добре“, след като обективната действителност е противоположна на медийните внушения.

С първите фактури за тока, след „неговото намаление“, се оказва, че истината сочи повишение на цената. Активната дневна енергия от 0.08471 без ДДС става 0.09872 лв. без ДДС, т.е. 16.5% повишение. Активната нощна енергия от 0.02723 лв. без ДДС става след 1.08.2013 0.04245 лв. без ДДС – повишение 56 %! Повтарям, това е във всяка фактура! Да, има други, незначителни промени, които не водят обаче до шумно пропагандираните стъпки за борба с монополите.

 

Да заменим „калинките“ с „кърлежи“

Станалото нарицателно за човек заемащ висока позиция, без необходимият ценз „калинка“ се експлоатира в медийното пространство до дупка. Същевременно, тези „калинки“ се заменят поголовно с „кърлежи“ – хора, доказали недвусмислено, че след като биват назначение, единствената им цел са кражбите на публични средства!

 

Внушава се на обикновените хора, чрез основни чистки навсякъде в учрежденията кой е ШЕФА! – БСП и ДПС!

Докато другите партии се правят на толерантни, днешните управляващи използват безпогрешно модела за всяване на страх и създаване на зависимости по отношение работещите в държавната администрация.

Всеки, който не се съобразява при публичните си изяви с червени и турско сини – гори.  Внушава се целенасочено, че другите партии са безопасни. И да дойдат на власт са толерантни към по-ниските властови ешелони, ерго, не са опасни за кариерното развитие на държавните служители и няма защо да се чувстват зависими.

 

Друга, изключително важна като тежест и отражение върху общественият живот е манипулацията, чудовищна по размери и съдържание, но направена като по учебник. Става въпрос за Денят за размисъл и прословутите „фалшиви“ бюлетини и бусове с двойни дъна.

Никога в България не е имало по-малка избирателна активност, а от това печелят единствено БСП и ДПС. Лъжа е и че двете партии представляват по-голямата част от българите и легитимно управляват по волята на народа. Всеки може да погледне изборните резултати, както в процентно, така и в абсолютно изражение. Ще се види, че двете партии, дори плюс АТАКА не представляват българското общество.

Най-голямата манипулация – „след оставката, всичко ще се повтори“!

Естествено, че няма. Всеки, които е запазил дори грахово зрънце мозък в себе си е наясно, че нищо няма да се повтори! Не случайно внушенията и пропагандата на управляващите са насочени в тази посока. Разколебаването на българите вече веднъж проработи в Деня за размисъл с грандиозната манипулация на общественото мнение. Защо да не проработи пак?

Не случайно автобусите обикалят страната за внесат „контрапротеста“ в градове, в които такъв няма как да има. Но баба Лалка се литка от телевизията, стряска се, че всичко отива на никъде при оставка и си натиска парцалите в скрина до стотинките от нейната мизерна пенсия, която за въпреки грандиозните обещания, няма да мръдне, защото трябва да се „усвояват“ пари.

 

Най-най-лошото обаче е, че обществото бива лъгано, че всичко се прави за негово добро, докато същевременно, касичките започват да се пълнят с бясна скорост. Схемата на манипулация е много проста – БСП и ДПС идват на власт, в подходящ момент теглят заемите и харчат публични средства безразборно с уж „социални цели“ и после, рано или късно падат от власт. Но изгледат като „добрите“. След това обаче, независимо кой идва на власт, трябва да оправя бакии и да плаща, плаща, плаща за надробените недоразумения и то години наред, затова и изглежда ЛОШ. А най-естественото е, да заменим лошите с добрите БСП и ДПС (т.е. по-малко лошите). И така, всички сме във филма, докато една критична маса хора не се обедини около една простичка цел – ОСТАВКА!

Няма да напиша дори ред за протеста, който ще влезе в рекордите на Гинес. 90 дни!

Само бих попитал българите, кой искат да ги управлява – умните, красивите и богатите или глупавите, грозните и бедните?

А всъщност, разделителните линии, умело ги създава най-добре организираната за целта партия. Защото са социалисти!

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/100-%d0%b4%d0%bd%d0%b8-%d0%b3%d0%bb%d1%83%d1%85%d0%be%d1%82%d0%b0-%d0%bb%d1%8a%d0%b6%d0%b8-%d0%bc%d0%b0%d0%bd%d0%b8%d0%bf%d1%83%d0%bb%d0%b0%d1%86%d0%b8%d0%b8-%d1%81-%d0%bd%d0%be%d0%b2%d0%b8%d1%8f/

Коментари

  1. debelaka каза:

    ………………….. За нас, българите, всеки ден е петък тринайсти……………..

%d блогъра харесват това: