10-годишния си юбилей отпразнува местната фолклорна певческа група „Фа мажор” към народно читалище „Христо Ботев”

Прочетено2098пъти

famajor2010134Народният представител, избран от листата на ПП ГЕРБ за област Ловеч, Корнелия Маринова бе вчера, 19 октомври в ловешкото село Лешница. Тя бе на празничната служба по повод храмовия празник на местната църква „Св. Иван Рилски”, където се черкува и поздрави хората. След службата 10-годишния си юбилей отпразнува местната фолклорна певческа група „Фа мажор” към народно читалище „Христо Ботев”.

„Групата е създадена за стари градски песни, но по-късно включихме в репертоара си и автентичен фолклор. Това много се хареса и на участниците, и на нашата публика. За тези години много изпълнители са пели на сцената ни, но в момента между 10 и 12 жени всеки понеделник се събират за репетиции. Общо над 63 награди сме донесли от различни изяви, а последната е от Реселец – бронзов медал за запазване на автентичния фолклор”, разказа ръководителката на формацията Пенка Петрова, секретар на читалището. Тя благодари на народния представител за присъствието й на това тържество, като подчерта, че „поканихме и кмета на общината, и зам.-кмета, и областния управител, и други гости, но само вие и общинският съветник от ГЕРБ Ценка Лазарова сте тук, а ние не забравяме това”.

famajor2010135Концертът по повод юбилея бе под мотото „С песен в душата”.

„Надписът „Лешница свидна” на сцената засяга най-тънките струни в човешката ми душа и няма как да не предизвика емоция, да не напомни за отговорността на нас, хората, които вие сте избрали да отстояваме вашите права и бъдещето на нашата община. Днес честваме св. Иван Рилски Чудотворец, покровителят на нашия народ, и ми се иска този негов пример и неговата светлина да огряват нашите души, а светецът да ни закриля, да закриля и вашето село”, каза в приветствието си Маринова. На фолклорната група тя поднесе от името на ПП ГЕРБ икона на Светата майка и кошница с цветя като им пожела да продължат да пазят българския дух, българската автентична песен, защото „преминали сме през много премеждия, но трябва да вървим заедно напред”. Тя пожела на групата много вдъхновение и много бъдещи награди.

famajor2010136Впечатлена от изпълненията на „Фа мажор”, Маринова покани фолклорната формация и на тържество по повод Деня на народните будители в Ловеч на 1 ноември.

Преди концерта хората коментираха с народния представител работата на парламента и изразиха възмущението си от поведението на Волен Сидеров по повод декларацията на ГЕРБ, огласена от Цвета Караянчева.

 

 

 

 

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/10-%d0%b3%d0%be%d0%b4%d0%b8%d1%88%d0%bd%d0%b8%d1%8f-%d1%81%d0%b8-%d1%8e%d0%b1%d0%b8%d0%bb%d0%b5%d0%b9-%d0%be%d1%82%d0%bf%d1%80%d0%b0%d0%b7%d0%bd%d1%83%d0%b2%d0%b0-%d0%bc%d0%b5%d1%81%d1%82%d0%bd%d0%b0/

%d блогъра харесват това: