февр. 22 2013

1 година производство на автомобили Great Wall в България

Прочетено6250пъти

litexmotors2202132През 2013 г. Литекс Моторс започва производството и на новия модел – Hover H6

Производството на автомобили Great Wall в модерния завод на Литекс Моторс край гр. Ловеч навърши 1 година. Българският автомобилен производител отбеляза първия си рожден ден със специално събитие в търговското представителство на Great Wall в гр. Пловдив. На него присъстваха клиенти и партньори на компанията и марката, както и представители на медиите. Поводът отбелязаха и останалите дилърства на марката в цялата страна.

За период от 1 година Литекс Моторс успя да произведе над 1 000 автомобила от модела Great Wall Voleex C10. През първата половина на 2013 г. компанията ще започне производството и на вече успешния модел в България – Steed 5 пикап, безспорен лидер в своя сегмент. През втората половина на годината, Литекс Моторс ще присъедини към производственото си портфолио и новия модел на Great Wall – Hover H6, който се превърна в SUV на 2012 г. в Китай.  

През последната 1 година Литекс Моторс успя да постигне високо ниво на качеството на произвежданите в завода край Ловеч автомобили Great Wall, съответстващо на световните стандарти на индустрията. През 2013 г. компанията планира да произведе над 4 000 автомобила, които ще бъдат предназначени, както за българския, така и за останалите европейски пазари, сред които Гърция, Румъния, Унгария, Полша, Австрия, Италия и много други.

На пазара у нас Литекс Моторс предлага 3 модела на Great Wall – компактният градски автомобил Voleex C10, високопроходимият Hover H5 и пикапът Steed 5. Трите модела постигнаха забележителни позиции в пазарните сегменти в България. През 2012 г. компанията реализира близо 1 500 автомобила Great Wall на пазара. 100 коли са в експлоатация и в съседна Македония.

В рамките на 2013 г. българският автомобилен производител ще предложи на потребителите у нас и в Европа и премиерните модели Great Wall – Voleex C30 и Hover H6. Компанията разполага с 18 представителства на марката Great Wall в страната със сервизни центрове, като покритието на територията е  над 98%.

Заводът на Литекс Моторс за производство на автомобили Great Wall у нас е първият в рамките на Европейския съюз. Той разполага с най-добро оборудване и е един от най-модерните в Европа. Българската компания прилага на практика една от най-съвременните мениджмънт системи за производство на автомобили в света.

GWM е най-големият частен производител на автомобили в Китай и износител от азиатската страна. Компанията оперира на най-големия автомобилен пазар в света, като реализира автомобилите си Great Wall в над 120 страни по целия свят – в Европа, Близкия Изток, Африка, Централна и Южна Америка, Азия, Австралия и др.

GWM е първата и все още единствена независима китайска автомобилна компания, която има типово одобрение на продуктите си за продажба в ЕС, като покрива всички стандарти и изисквания на общността. GWM разполага със собствен център за дизайн и развойна дейност, в който работят висококвалифицирани инженери от цял свят.

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/1-%d0%b3%d0%be%d0%b4%d0%b8%d0%bd%d0%b0-%d0%bf%d1%80%d0%be%d0%b8%d0%b7%d0%b2%d0%be%d0%b4%d1%81%d1%82%d0%b2%d0%be-%d0%bd%d0%b0-%d0%b0%d0%b2%d1%82%d0%be%d0%bc%d0%be%d0%b1%d0%b8%d0%bb%d0%b8-great-wall/

Коментари

 1. эрос рамазотти каза:

  Само не разбрах защо нищо не пише за работните места, които са разкрити за тази една година..? Нали хиляди щяха да са? Нали Кмет Казанджиев толкова много ги хвалеше как ще живне икономиката в региона, да не говорим за безработицата..

 2. borissov каза:

  Този проект е провален. Оказа се, че колите са с ниско качество, скъпи са, горят много бензин в сравнение с другите марки от своя сегмент, не вървят на пазара. Нито в България, нито в съседните страни. Продажбите досега са единствено в държавната администрация като сделка между бившия вече министър-председател и благодетеля от Литекс – министерства, данъчни, горски. Да не говорим, как част от администрацията псува тези придобивки.
  Част от парите за развитието на завода Г. Ганчев дал на миналите местни избори да си избере кмет.
  Банката на държавата и на Цецо Василев вече се е усетила и престава да финансира развитието на проекта.
  Китайците не си дават пазара в Европа на ловешката измишльотина.
  Във фабриката са на тлъста заплата момчета със съмнителни способности и весел немец.
  Проблемът с обещаните работни места е интересен – чукнете в интернет и вижте колко обещаваха да са назначени през 2013 година.
  Това е истината.

 3. Jikevjikev Jikev каза:

  С 1500 продадени коли за година какво искаш?
  На всяка кола работник?
  Трудно е началото, както с всяко бизнес начинание…
  Дано успеят!

 4. fee-faw-fum каза:

  Майтапчия си ти, jikev. Продадени в България не означава произведени в Ловеч. Основно се продават коли, внесени готови от Китай.

 5. joro каза:

  Съгласен съм, че няма как за 1 година да искаме да станат чудеса, постепенно ще има да се доказват колите. По мое мнение имат шанс да станат масови понеже са на добра цена и качество. А и първите коментари от собственици са повече от обнадеждаващи …

 6. Emilia Gerganova каза:

  Къде съм се смяла, къде съм оспорвала, къде откровено съм се чудела чий акъл може да роди невероятните слухове носещи се за завода.
  Забележителна художествена творба борисов, повечето неща не ги бях чувала досега. Частта с веселият немец и мен ме развесели – Благодаря 🙂

 7. Emilia Gerganova каза:

  Къде съм се смяла, къде съм оспорвала, къде откровено съм се чудела чий акъл може да роди невероятните слухове носещи се за завода.
  Забележителна художествена творба борисов, повечето неща не ги бях чувала досега. Частта с веселият немец и мен ме развесели – Благодаря 🙂

 8. g. каза:

  Абе хора те нещата да не стават ей така от днес за утре, нали се изисква време, това е завод все пак… на мен пък не ми е смешно, по-скоро ми е тъжно като чета такива мнения, в хубавото все се намира лошо, което да се изтъкне.

 9. Neiko Petkov каза:

  bravo

%d блогъра харесват това: