Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова удостои спортния деятел Георги Донев Коларов с почетна значка на Община Ловеч за приноса му за издигане престижа на Ловеч, утвърждаване на спортната слава на града и във връзка със 70-годишнината му. Награждаването стана преди началото на футболния мач между „Литекс“ и „Лудогорец“ 2 в петък вечерта на Градския стадион Ловеч, основанието е  чл. 44, ал. 2 от ЗМСМА, чл. 37, ал. 1 и чл. 42 от Наредбата за символите, почетните знаци, отличията и почетните звания на Община Ловеч. Юбилярът получи като дар и картината „Старият град“ от живописеца Никола Русев.

Веднага след кмета на Ловеч отличия, грамоти и подаръци връчиха и представителите на Български футболен съюз, ФК „Литекс“ и други организации.

Георги Коларов започва спортната си кариера в отбора на родния си град Ловеч. Цялата му спортна дейност е свързана единствено с отбора на Ловеч, като тръгва от детския отбор и стига до мъжкия футбол.

През това време изиграва над 480 срещи, за което му е присъдено званието „Майстор на спорта“. На практика той е първият „Майстор на спорта“ в Ловеч.

След приключване на активната спортна дейност започва работа като треньор във футболната школа и Спортното училище. Треньор е на отбора мъже от 1994 г., като и в момента е на работа в клуба като администратор.