radiuvene707135На 4 юли площадът в село Радювене се оживи и озари от детски усмивки. Малки и големи успяха да се докоснат и усетята магията на „Забавно лято”.На площада в центъра на селото, украсен с разноцветни балони палавниците пред погледите на своите родители, приятели и близки участваха във всички инициативи. В поредният четвъртък от кампанията   имаше много състезания, награди и настроение. Желание за веселие и игри имаше от най-малките участници до най-възрастните, дошли да се позабавляват и припомнят игрите от своето детство. Старт в игрите даде баба Мариета, която имаше “тежката” задача да познае своето внуче от наобиколилите я малчугани. В много смях и закачки премина “Къде е млякото”. Голямото цапане с кисело мляко беше истинска радост за малки и големи. Аплодирани и напътствани от публиката състезателите трябваше да покажат спортен дух в различните игри. Масовата игра „Рибар и рибка” е особено привлекателна и забавна за децата, което можеше да се види от техните усмихнати лица. Мачуганите имаха възможността да направят интересно оригами, да направят фигурка  от солено тесто, да вдъхнат живот на старата си тениска или да нарисуват своят приказен свят. Пръв помощник в игрите беше кметът на село  Радювене Галя Петрова, която  не само поздрави децата, но  и оказваше помощ в игрите. В слънчевия ден родители и деца си припомниха танца на патето Яки, рокендрол , а в ръченицата се включиха и самодейците от читалището. Най-желан за малчуганите беше лимбо рокът. Адски щур, безкрайно весел и непринуден беше нашият малък детски празник в село Радювене.

Доброволците изказват своята благодарност за поканата и топлото посрещане на  кметът на Радювене Галя Петрова, към председателят на читалище „Полк. Ст. Едрев”, Цанко Костов , секретаря Мариета Сълева, самодейците към читалището, на хората подпомогнали празника и всички малки и големи участници в празника „Забавно лято 5”. На 11 юли екипът на „Забавно лято” ще гостува в двора на ОУ „Проф.Д.  Димов”. На 18 юли  забавленията продължават в село Славяни. От 18 ч за всички желаещи ще има спортни и занимателни игри.

Ако искаш и ти да бъдеш част от този детски празник и да се превърнеш в истински аниматор може да направиш това всеки ден като посетиш Центъра за работа с доброволци към Регионална библиотека „Проф. Б.Цонев” – Ловеч и  станеш част от неговия невероятен енергичен и забавен колектив.