nateevvik2710141Общинският съвет да упълномощи представителя на община Ловеч в общото събрание на акционерите на „ВиК“ АД – Ловеч, или при обективна негова невъзможност да присъства – кмета на общината, за гласуване на заседание на 3 април. Предложение за това внася в общинския съвет председателят Тихол Тихолов. Преди сесията то ще бъде гледано на заседанията на постоянните комисии по правно-нормативни въпроси и по икономическа политика и евроинтеграция.
Дневният ред на заседанието на „ВиК“ АД, в което общината е миноритарен собственик, включва освобождаване на членовете на съвета на директорите – Тихомир Матеев, Пламен Никифоров и Иван Чулев, и избор на нови членове – Данаил Събевски, Иван Чулев и Йордан Досев. Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова ще бъде упълномощена да сключи договори за възлагане на управлението на дружеството с новоизбраните членове на съвета на директорите.
При липса на кворум заседанието на общото събрание на акционерите ще се проведе на 20 април, е видно от получена в общинския съвет покана за извънредното заседание.
51 % от капитала на дружеството е собственост на държавата.