plamacheta9051012Щафетите „Пламъчета сини“ и „Ловеч 2015“ ще се проведат на 21 май. Кметът обяви деня за неучебен. Двете спортни прояви трябваше да са част от събитията за 11 май, но заради проливния дъжд в Деня на Ловеч бяха отложени.
Стартът на щафетата „Пламъчета сини“ ще се даде в 9.30 ч., а половин час по-късно на „Ловеч 2015“ (и на двете от пресечката на бул. „България“ с ул. „Ал. Стамболийски“). Финалът е зад сградата на областния управител. Награждаването ще стане на площад „Екзарх Йосиф I“ – от 10 ч. на победителите в първата щафета, които ще получат купи за първо място и медали от първо до трето, и от 10.50 ч. – втората щафета – с купи и топки.
Щафетите са посветени на Деня на Ловеч 11 май и на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост 24 май.
Заради неучебния ден в заповедта си кметът нарежда след възстановяване на учебния процес и при необходимост тематичното разпределение на учебното съдържание да бъде преструктурирано при условия и ред, предложени от директорите и съгласувани с началника на Регионалния инспекторат по образованието.
Заповедта на кмета е на основание Правилника за приложение на Закона за народната просвета и е съгласувана с началника на РИО – Ловеч, и с организациите на работодателите в образованието в общината.